Régóta várt dózer

A település több évtizedes szégyenfoltja, a HÉV-saroknál lévő üzem- és raktárcsarnokok nemsokára teljesen eltűnnek a föld színéről.
 
Hossz-hosszú évek óta várták már sokan, hogy a Csömör egyik központjában található, a nyolcvanas évekig fatelepként, majd később egyéb üzemcsarnokokként, raktárakként működő Hév-állomás utcai ingatlanok ne csúfítsák tovább a faluképet. Az igénytelep kinézetű, össze-vissza tákolt épületek igen lehangoló látványt nyújtottak a főúton arra járók vagy éppen a HÉV-ről leszállók számára.
     Több mint egy évtizedes pereskedés után az önkormányzat teljes körűen visszaszerezte a terület nagy részét. Egy kisebb üzem még maradt a hátsó területen, és bár az sem nyújt éppen valami szép látványt, szerencsére nincs annyira szem előtt. Jelenleg zajlik a központi épületek bontása, néhány hét múlva, március közepén már a földön lévő betonelemek is eltűnnek.
Nagyon valószínű, hogy a közeljövőben itt kezdik majd építeni az egészségházat, amely a tervek szerint az összes helyi alaporvos ellátást (háziorvos, gyerekorvos, védőnő, fogorvos) magában foglalja.

Hozzászólok