Ledózerolt üzlet, megnyílt ökobolt, tulajdonosváltások a szolgáltatóknál

Látványos vagy alig észrevehető változás történt több helyi szolgáltatónál: megszűnt, megnyílt vagy éppen tulajdonost váltott néhány helyi vállalkozás.

A Szabadság út és a Kossuth utca sarkán, a zeneiskolával átellenben a ’90-es évek eleje óta működött egy kisbolt, amely hajdanán zöldségesként, virágboltként is üzemelt, de már jó ideje üresen adta meg magát az enyészetnek. A kis épületet, amelyet egy helyi vállalkozó épített a nagyrészt az egyház tulajdonában lévő telekre, ledózerolták, ugyanis a katolikus egyház felmondta a szerződést, és felszólította a tulajdonost az építmény elbontására. A változás szembetűnő, településkép szempontjából pedig pozitívnak mondható.
       Tavaly novemberben Földi Jó Bolt néven csomagolásmentes termelői bolt nyílt a Rákóczi út és a Vágóhíd utca találkozásánál, a hajdani sajt bolt helyén, amely a termelői piac megálmodója, Ujszászi Erika nevéhez fűződik. A csomagolásmentességre egyre nagyobb igény mutatkozik azok körében, akik fogékonyak a környezettudatos életmódra, és aktívan tesznek is azért, hogy csökkentsék a háztartási műanyaghulladékot. Emellett különlegesség az is, hogy a bolt termékkínálata helyi vagy magyar termelőktől, családi vállalkozásoktól és manufaktúráktól származik. A termékek adalékanyagmentessége pedig már csak hab a tortán. És hát tegyük hozzá: nagyon-nagyon szép, kulturált a bolt belső tere, öröm ide benyitni!
       Tulajdonost váltott a Major úti Kút ’97 Bt. benzinkút, amely – ahogy a nevéből is lehet következtetni – 1997-ben, a falu második benzinkútjaként nyílt meg (az első benzinkút a Csömöri Gazdaszövetkezet telephelyén, szintén a Major úton található, és azóta is üzemel). A tulajdonosváltást a design már január óta jelzi, aki figyel a részletekre, már észrevehette: „Megérkeztünk Csömörre”, hirdeti az új tulajdonos, zöld-sárga BSS Oil molinókkal.
       Határozatlan időre felfüggesztette működését a Kistarcsai úton lévő kerékpárszerviz a covid okozta magas alkatrészárak és alkatrészhiány miatt, így elmondhatjuk: az alkatrészellátás globális problémái már Csömörön is éreztetik hatásukazt... A jóval régebbi alapítású, Széchenyi úti Szabó Antal Kerékpárszerviz (és kulcsmásoló) viszont továbbra is működik. 

A csömöri szolgáltatók, vállalkozások oldalunkon folyamatosan frissített adatbázisa itt érhető el:
http://www.csomorihirek.hu/csomori-vallalkozasok
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.