Újabb kézilabda győzelem

A csömöri férfi kézilabdások az egykor első osztályú sztárjátékossal felálló Dunaharaszti legyőzésével megerősítették helyüket az NBII második helyén.
 

A tabellát magabiztosan vezető Gyöngyös csapata mögött, a jelentős részben helyi fiatalokra építő, második helyen álló Csömör KSK férfi kézilabda csapata a középmezőnyhöz tartozó Dunaharaszti MTK együttesét fogadta a Csömör Sportcsarnokban. A kb. 150 néző előtt lejátszott mérkőzés legnevesebb játékosa a kubai származású José Savon volt, aki alig több mint egy évtizede a hazai első osztályú bajnokság gólkirályi címét is megszerezte már.
            Az első félidőben magabiztos teljesítménnyel, jó védőmukával és Kormány Tamás kiváló védéseivel a hazai csapat magabiztos, 17-9-es előnyre tett szert. A második félidőben viszont folyamatosan csökkent a kezdetben még 8 gólos különbség. A vendégek feljavulásában nagy szerepet játszott az egyébként igen sokat reklamáló Savon második félidei gólerős játéka, aki a másodosztályú bajnokság góllövő listájának vezetőjéhez méltóan, a lelkes szurkolóikkal együtt tartotta csapatában a hitet. Ebben az időszakban a bírók igen sok kiállítással is súlytották a hazaiakat, akik között többen, különösen Pribék Marcell és Turák Csaba játszottak jól, és amihez Decoll László gólerős szélsőjátéka is jelentősen hozzájárult.
            A kétgólos győzelemre (25-23) azonban mindenképp rászolgáltak az egyértelműen jobb erőt képviselő csömöriek. Bagyánszki Zsolt edző fiai így továbbra is magabiztosan tartják második helyüket az NBII Északi csoportjában.
A kubai Savon a csömöri pályán:

 

Hozzászólok