Kétheti hírösszefoglaló - 2015. március 23.-április 5.

Hírösszefoglalónkban az elmúlt két hét fontosabb települési eseményeiről olvashatnak.
 
Március 24. kedd
Az önkormányzat Ügyrendi, Sport és Közbiztonsági Bizottságának ülésén beszámolót tartott a Gödöllői Rendőrkapitányság a 2014. évi munkájáról, azon belül különösen a körzeti kistarcsai rendőr őrs Csömört is érintő tevékenységéről.
 
Március 25. szerda
A helyi FIDESZ alapszervezet-Szeretlek Csömör csoport szervezésében Jókai Anna írónő irodalmi és közéleti estjére került sor a Petőfi Sándor Művelődési Házban.
 
Március 26. csütörtök
A térség több, pártoktól független önkormányzati vezetője volt a vendége a Civil Klub című közéleti fórumnak a helyi művelődési házban. Hatvani Miklós isaszegi polgármester, Pénzes János isaszegi alpolgármester, Paulovics Géza mogyoródi polgármester és Fábri István csömöri polgármester a független településvezetés lehetőségeiről vitázott a Csömöri Civil Egyesület szervezésében lezajlott eseményen. A beszélgetést Csányi István nemzetközi kapcsolatok szakértő vezette.
 
Március 27. péntek
A Csömöri Polgármesteri Hivatal adott otthont a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás idei második ülésének, amelyen többek között Gödöllő, Nagytarcsa, Dány, Isaszeg, Valkó, Vácszentlászló és Csömör önkormányzati vezetői, Gödöllő főjegyzője, illetve a Pest Megyei Ipari és Kereskedelmi Kamara vezetője vett részt. A dr. Gémesi György gödöllői polgármester és társulási elnök által vezetett ülésen a fő téma a térség turisztikai fejlesztése volt. Bemutatót tartott Darázs György, aki amellett, hogy a Lázár Lovaspark igazgatója, a Turisztikai Egyesület Gödöllő elnöke is egyben; továbbá Hatvani Miklós isaszegi és Fábri István csömöri polgármester.
A Via Veritatis Alapítvány szervezésében a Kálvária-dombra vezetett a Csömöri Keresztút, amelyet idén a megbékélésért hirdettek meg. Szervezői Fodor László és Fodorné Csőke Zsuzsanna voltak.
 
Március 28. szombat
Idén 25. alkalommal került megrendezésre a körzeti vers- és prózamondó verseny a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A térség több mint tíz településéről érkező általános iskolai tanulók produkcióit neves színművészek bírálták el: Götz Anna, Kertész Péter, Gáspár Kata és Szalma Noémi a Mátyás Király Általános Iskola szervezőinek felkérését elfogadva vettek részt a csömöri eseményen.
A Csömör KSK férfi kézilabda csapata hazai környezetben 25-23-as győzelmet aratott a Dunaharaszti MTK csapata ellen, amivel megerősítette második helyét az NB/II. Északi csoportjában.
 
Március 29. vasárnap
Az idei bajnokságra megalakult Csömör KSK labdarúgó csapata 4-1-es győzelmet ért el Kisalagon, ami a Pest megyei bajnokság III. osztály Középső csoportjában a dobogó harmadik fokának megerősítését eredményezte az együttes számára.
 
Március 31. kedd
A Gödöllő Környéki Regionális Turisztika Egyesület választmányi ülését tartották Domonyvölgyben Perna Pál elnök vezetésével. A megbeszélésen Csömört Fábri István polgármester képviselte, aki a településünkön idén megrendezésre kerülő X. Világi és Egyházi Borok Fesztiváljáról tartott tájékoztatót.
 
Április 1. szerda
A helyi evangélikus templomban a Magyar Evangélikus Ifjúság Szövetség szervezésében mozgássérült előadók részvételével nagysikerű zenés passió előadásra került sor.
 
Április 3. péntek
A Csömöri Római Katolikus Egyházközség által szervezett nagypénteki keresztút a Kálvária-dombon található keresztekig vezetett. A stációknál a hívek olvasták fel Jézus szenvedéstörténetét, a kereszteknél Görbe József plébános prédikált.
            Pénteken és vasárnap a római katolikus, az evangélikus, a baptista és a református helyi közösségek tartották hagyományos húsvéti ünnepi alkalmaikat.
 
Április 5. vasárnap
Zsinórban negyedik mérkőzését is megnyerte a Csömör KSK nagypályás labdarúgó csapata. Az Őrbottyán KSE elleni 4-0-s győzelemmel a Pest megyei III. osztályú bajnokság Középső csoportjában a második helyre került az együttes.

Hozzászólok