Programokkal tarkított nyárelő

Zsúfoltnak ígérkezik a következő néhány hét a csömöriek számára, hiszen minden hétvégén, sőt a hétköznapokon is programok várják a település lakóit.

Ezen a hétvégén, május 11-én szombaton a Csömöri Körtúra hagyományos „teljesítő” túráját, a Boglárka-túrát tartja az önkormányzat, melyre immár hetedik alkalommal várják a természetkedvelőket. A túra a Természetismereti parkból indul reggel 09.00 és 10.00 között, és itt is ér véget majd. https://csomorikortura.hu/boglarka-tura-5/

A következő hétvégén, május 17-19. között rendezik meg az önkormányzat, a sport kft. és a művelődési ház együttműködésében a Bringafesztivált, melynek idei újdonsága a pénteki diákolimpiai verseny, míg szombaton a Magyar Kupa mellett bringás játékok, pumpaverseny és extrém bringásbemutatók tarkítják az egésznapos rendezvényt a Bulgárkertben. Az esemény zárónapán, a hagyományos kistérségi kerékpáros körtúrához is csatlakozhatunk vasárnapreggel 8-00 órakor a Béke téren.
Május utolsó hétvégéjén, 24-26. között rendezik meg a település egyik legnépszerűbb eseményét, a Csömöri Napokat, ahol koncertekkel, és egésznapos programokkal várnak mindenkit. Ezen a rendezvényen testvértelepülésünk, Torockó küldöttjei is jelen lesznek, sőt, a péntek este 18 órakor kezdődő kiállításmegnyitón megcsodálhatjuk az erdélyi település viseletét és régi, festett bútorait is.
Az úrnapi körmenetet, és a hozzá kötődő páratlanul hosszú és gazdag díszítésű virágszőnyeges körmentet június 2-án tartják, melyet hazánk pápai nunciusa celebrál majd.
A „programsoroló” júniusban is folytatódik, a Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én az önkormányzat megemlékezést tart a Hősök terén álló I. világháborús emlékműnél 15.30 órakor, másnap pedig a helyi pedagógusokat, illetve Az év pedagógusai kitüntetetteket köszönti majd színházi előadással és állófogadással.
Programsorolónk a június 9-ei önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és Európa Parlamenti választásokkal fejeződik be. A vasárnapi választásokon minden helyi lakos a körzetében induló egy képviselő-jelöltre, illetve egy polgármester-jelöltre, a nemzetiségi szavazók pedig a teljes nemzetiségi testületre is  leadhatják voksukat, és persze az európa-parlamenti delegáltakra is szavazhatunk.
Aki a nyári programokra kíváncsi, ne aggódjon, minden pénteken lesz művházterasz.  a szlovák közösség aratófesztivált tart, míg a népszerű tófesztivált is megrendezik majd.

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.