Plakátrongálás, feljelentés Csömörön is

Baczkó Norbert Fidelitasa nemrég Dorosz Dávidról jelentetett meg lejárató szórólapot, most rágalmazó feliratokkal rongálták meg az ellenzéki jelölt plakátjait a településünkön.

Néhány napja cikkeztek arról, hogy Dunakeszin és Gödön Dorosz Dávid, az Egységben Magyarországért ellenzéki jelölt többszáz plakátját lefújták, megrongálták.
 A látványos, szinte már utcaképet rongáló akció után kedden Csömörre is elért ez a színvonaltalan kampány stílus.
Az ügy előzménye, hogy kb. egy hete dobálták a helyi postaládákba Tuzson Bence ellenfelét lejárató egy lapos szóró anyagot. Ebben aztán van minden, amitől egy helyi putyinista fideszes megnyalja mind a tíz ujját: „külföldi érdek kiszolgálója”, „titkol”, „elhallgat”, „dollármilliárdok” stb. Az anyagot a Fidelitas adta ki, melynek kommunikációért felelős alelnöke Baczkó Norbert, a helyi FIDESZ korábbi elnöke (most tán alalnöke?). A színes oldal egyébként mind stílusában, mind megjelenésében, mind színvilágában nagyon hasonlít a 2019-es önkormányzati választás utolsó napjaiban össze-vissza hajigált, néhány helyi civil képviselőt lejáratni szándékozó szórólapokhoz.
A hétfőn éjszaka végzett plakátrongálós akcióban az ellenzéki plakátok kb. egyharmadát sikerült megrongálni. Információink szerint az elkövetőt megzavarták, és külföldi (francia?) rendszámú autójával elmenekült. Az ügyben bejelentés érkezett a helyi választási irodához. Mivel több megrongálás térfigyelő kamerákkal ellátott helyen történt, jó esély van rá. hogy az esetet rögzítette a rendszer, mint ahogy az egy héttel korábbi, kisebb rongálást is. (Bánhidi Balázst, a FIDESZ nemrég lemondott elnökét, éppen egy ilyen kamera felvétel buktatta le a Laky-sarkon, amikor többször megütött egy helyi lakost. Az ő ügyében a járási ügyészséghez érkezett vádemelési javaslat a garázdaság miatti feljelentést követően, nem sokkal azután, hogy szervezett bűnözésért öt év börtönre ítélték.).
Tuzson Bence plakátjait nem rongálták meg.
(Címképünkön szándékosan nem a megrongált plakát szerepel, azokat Dorosz Dávid Facebook oldalán lehet megtekinteni, no meg az utcákat járva. Ha esetleg mások plakátjait rongálják meg, akkor arról is tudósítunk…)
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.