Csömörön biztosítottak a fejlesztések forrásai

Az utóbbi években is folytatódtak a beruházások Csömörön: utak, járdák, kerékpárutak épültek, felújították az iskolákat, óvodát, szociális központot, sportcsarnokot, egészségházat adtak át, jövőre bölcsőde épül. Honnan van minderre pénz, főleg úgy, hogy Csömör egyáltalán nem vesz fel hitelt? Eigler Tamás képviselő, a pénzügyi bizottság elnöke válaszolt kérdésünkre.
 
Az állandó és intenzív fejlődéshez folyamatos és sok forrás, azaz pénz kell. A legnagyobb rész az iparűzési adóból folyik be, ezt növelni is fogjuk úgy, hogy a már meglévő ipari területeinket bővítjük a Határ úton, amit a falu felé véd a Kálvária-erdő. De nem fogunk a falu élhetőségének és környezetének hátrányára újabb ipari területeket, pláne nem a falu bejáratánál, kijelölni.
Másik nagy bevételünk a sok pályázatból ered, sikeresen pályázunk mind európai uniós pénzekre, mind országos, helyi pályázatokra. Megcélozunk minden olyan lehetőséget, ami a település élhetőségét segíti: pályázunk útépítésre, intézmények felújítására és építésére, játszóterekre, sportolási, szabadidős lehetőségekre. Nagyon figyelünk arra, hogy a település bevételeit milyen arányban fordítjuk a beruházásokra, fejlesztésekre, és milyen arányban használjuk a falu mindennapi életének, programjainak segítésére. Ez olyan, mint egy jól vezetett háztartás.

(Az interjú a Civil Szó 2019/3., júniusi számban jelent meg.)
 

Hozzászólok