Tuzson Bence lett az országgyűlési képviselő

 Pest megye 5. számú körzetében a fideszes jelölt lett a győztes, így ismét ő képviselő négy évig a Parlamentben a nagyközséget is.
 
A 2014-es eredményekkel összehasonlítva igen hasonló eredmény született az április 8-i országgyűlési választásokon a körzetünkben. Akkor 41,3%-ot ért el Tuzson Bence, most 43,6%-ot. Igaz, a baloldali jelölt csökkentette valamelyest a hátrányát, hiszen most Rónai Sándor 36,0%-ot ért el a négy évvel ezelőtti 30,8%-hoz képest. A Jobbik-jelölt, Varga Zoltán Péter eredménye (15,4%) egy kicsit visszaesett 2014 akkori jobbikos jelöltjéhez képest (16,4%), de itt sem történt érdemi változás. A Momentum jelöltje, Kohut Ákos mindössze 3,5%-ot ért el, pedig az LMP-s dr. Kiss Csaba visszalépett a baloldali jelölt számára. Voltak még mini, illetve kamu-pártnak tűnő résztvevők is, mindegyikük 1% alatt teljesített. Az Iránytű Párt jelöltje, a csömöri (?) Fazekas Attila 0,2%-ot ért el, de volt olyan csömöri szavazókör, ahol 0, azaz nulla szavazatot kapott.
            A csömöri részvételi arány igen magas volt országos viszonylatban is, hiszen a szavazásra jogosultak több mint háromnegyede, 77,2%-a adta le voksát az országos, egyébként szintén maga 69,5%-kal szemben.
 

Hozzászólok