Négyheti hírösszefoglaló - 2015. június 15. - július 12.

 
Az olykor eseménydús, olykor tikkasztóan eseménytelen négyheti időszak legfontosabb települési történéseit foglaltuk össze vázlatosan.
 
Június 15. hétfő
            A helyi művelődési házban került sor a Krammer Teréz Zeneiskola tanévzárójára. Az eseményen Fábri István polgármester és Ráduly Ildikó zeneiskola igazgató mondott ünnepi beszédet.
 
Június 18. csütörtök
A Zöldfa vendéglőben dr. Boross Péter korábbi belügyminiszter és miniszterelnök volt a vendége a Polgári esték című rendezvénynek, amelyet a helyi FIDESZ csoport szervezett. A beszélgetést dr. Marinovich Endre, Csömör díszpolgára, az Antall-kormány tanácsadója vezette. Az eseményen részt vett dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselő és Fábri István polgármester is.
            Új, hetente megrendezésre kerülő nyári, szabadtéri programsorozat indult MűvHáz Terasz címmel. A művelődési ház belső udvarán megtartott, könnyűzenei koncertekkel és műveltségi kvíz vetélkedőkkel színesített programot Ferbert-Vadász Ágnes és Ritter Anikó szervezi. Az első este vendége a Hu-Rock zenekar volt.
 
Június 19. péntek
Az iskolaudvaron tartották a Mátyás Király Általános Iskola tanévzáró ünnepélyét, amelyen Fábri István polgármester és Bátovszky János iskolaigazgató mondott ünnepi beszédet.
 
Június 20-21. szombat-vasárnap
A Bulgárkert volt a helyszíne a 3. Csömöri Bringafesztiválnak. A térség legnagyobb kerékpáros eseménye idén egyúttal a legszínvonalasabb magyarországi profi mountain bike versenynek is számított a nyolc országból érkező versenyzőket és a teljes hazai élmezőnyt soraiban tudó mezőnnyel. Az elit felnőtt versenyt a belga Sébastien Carabin nyerte, a második és a harmadik helyen, amely egyúttal olimpiai kvótapontokat is ért, két magyar válogatott, a londoni olimpikon Parti András és a csömöri Juhász Zsolt végzett. Az egész napos versenyen több száz kerékpáros állt rajthoz, köszönhetően nem kis részben a fő szervező, Valter Tibor helyi edző és egyúttal szövetségi kapitány hatékony munkájának.
            Az eseményen több különleges program, többek között evangélikus bringás istentisztelet, extrém és triál kerékpár bemutató, régi kerékpárok kiállítása is színesítette a műsort. A fesztivál másnapján, 2013-hoz hasonlóan ismét sor került a kistérségi körtúrára, amely a környék tíz települését érintette. A Fábri István polgármester által vezetett csapatot mindenütt helyi polgármesterek, önkormányzati vezetők és kerékpáros aktivisták fogadták és csatlakoztak hozzájuk hosszabb-rövidebb szakaszokon. A 80 kilométeres túra, az egész fesztivál jelmondatához is kapcsolódva, a települések közötti kerékpáros közlekedés népszerűsítését szolgálta.
 
Június 25. csütörtök
A Műv.Ház Terasz második alkalmán a Sramkó Trió lépett fel, nagy sikerrel.
 
Június 27. szombat
A Vox Animi Kórus hagyományos évadzáró koncertjét tartotta a Petőfi Sándor Művelődési Házban.
 
Július 2. csütörtök
Idén negyedik alkalommal rendezték meg a helyi Semmelweis Nap ünnepségét a Polgármesteri Hivatalban. Ebből az alkalomból Fábri István polgármester és dr. Szarka Zsuzsanna, a Népjóléti Bizottság elnöke, gyermekorvos köszöntötte a Csömörön egészségügyi szolgálatot ellátó körzeti családorvosokat, védőnőket, fogorvosokat, egészségügyi asszisztenseket és nyugdíjas orvosokat.
            A nyári szünet előtti utolsó rendes képviselő-testületi ülését tartotta az önkormányzat. Ekkor került sor a második alkalommal már eredményesnek bizonyult óvodaigazgatói álláspályázatra jelentkezők nyilvános meghallgatására. A testület 6 igen és 2 tartózkodás mellett a Mogyoródon lakó Unyi Tamarát nevezte ki öt évre a Nefelejcs Művészeti Óvoda vezetőjének, aki augusztustól áll munkába. Az ülésen a testület egyhangú szavazással támogatta, hogy a település továbbra is vállalja a helyi általános iskola és zeneiskola működtetését az intézmények központosított állami-szakmai irányítása mellett. A képviselők ezenkívül a közösségi tér- és közterület-fejlesztési program részeként további forgalmas járdaszakaszok teljes felújításáról, illetve akadálymentesítéséről döntöttek.
 
Július 4. szombat
A régi strand melletti téren ismét megrendezték a „Strand téri családi nap”-ot. Az eseményre lakossági szervezésben került sor.
 
Július 7. kedd
A település közösségi intézményeinek megtekintésével ért véget a több mint egyhetes útja annak a finnországi csoportnak, amely a Csömöri Evangélikus Egyházközség meghívására érkezett a nagyközségbe. A tengerparti Loviisa kisvárosával három évtizede ápol szoros kapcsolatot a helyi lutheránus közösség.

 
 
 

Hozzászólok