Négyheti hírösszefoglaló - 2015. július 13.-augusztus 9.

A július közepi-augusztus eleji időszakról a legtöbbünknek az olykor elviselhetetlen kánikula jut eszünkbe – történt azért néhány más dolog is Csömörön…
 
Július 13. hétfő
A településen számos gyerektábor nyitását hirdették meg erre a napra (is): baptista gyerektábor, internetes játszóház a könyvtárban, lovas tábor a Zengő nyíl tanyán. Ezenkívül a katolikus plébánia, a Szociális Alapszolgáltatási Központ, a művelődési ház, a szlovák ház is teret ad nyáron gyerekek számára szervezett csoportos foglalkozásoknak, napközis (tehát nem bentlakásos) formában.
 
Július 15. szerda
A Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság, Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével rendkívüli ülésen elkezdte az alapos áttanulmányozását az önkormányzati folyószámla-vezetésre kiírt pályázatra beérkezett ajánlatoknak. Összesen hat pénzintézettől érkezett részletes anyag a másfél milliárd főösszegű számla vezetésére. Végleges döntés szeptemberre várható.
 
Július 16. csütörtök
Az eddigi legsikeresebb rendezvényét tartotta a Művház terasz nevű programsorozat. Az egész nyáron, idén első alkalommal megrendezésre kerülő csütörtök esti zenés alkalmak közül most vonódtak be leginkább az érdeklődők, ami nyilván annak is volt köszönhető, hogy felvezető programként lecsófőző versenyre nevezhettek be.
 
Július 18. szombat
A nyár kellős közepén is megtartották az egyre komolyabb hagyományokkal rendelkező helyi termelői piacot és a szintén a Hősök terén, egy időben megszervezésre kerülő bolhapiacot.
 
Július 20. hétfő
Több önkormányzati finanszírozású felújítás kezdődött meg a héten. Ennek keretében a rendkívül rossz állapotú, forgalmas Gorkij fasor járdáját aszfaltozták újra, elkészült a Kossuth utca szintén forgalmas, a postahivatal felé vezető szakaszának a teljes rekonstrukciója is. Szintén önerős felújításként az iskolában folytatódott a nyílászárók cseréje több tanterem megújításával, a mosdók teljes tatarozása és javítása, a játszótér felújítása. Az óvodában is felújításokra kerül sor, itt többek között a Laky utcai óvoda vízelvezetésének karbantartási munkáit végzik el.
 
Július 23. csütörtök
A Művházterasz újabb alkalmán a népszerű tévéműsor mintájára szerepjátékokban vehettek részt a közönség tagjai, amelynek címe „Beugró Zsöbivel” volt, amelyet karaoke követett.
 
Július 24. péntek
A fővárosi önkormányzat egyértelműen úgy nyilatkozott, hogy nem Csömörön kívánja megvalósítani a hulladékprojektjét, ezért a szerződés szerint átutalt 300 millió forint plusz áfa összeget peres úton követeli vissza. Erre azért kényszerül, mert a Szilas Bánya Kft. nem akarja visszafizetni a már belefektetett több millió forintos költségét, amelyet a csömöri önkormányzaton keresztül kíván érvényesíteni, hisz szerződésben csak utóbbi áll a fővárossal. A pénzügyi bizottság tavasszal eljuttatta a javaslatát, hogy milyen ütemben fizetné vissza – az egyébként rögtön az átutaláskor lekötött – vételárat a fővárosnak. A csömöri önkormányzat ellenkérelmet nyújt be a bírósághoz.
 
Július 30. csütörtök
A Művházterasz country terasszá változott ezen az estén, amelyen a Redneck Roadkill együttes adott koncertet.
 
Július 31.-agugusztus 2. péntek-szombat
Csömör testvértelepülésén, Torockón jártak az önkormányzat vezetői. Fábri István polgármester, Pásztor Sándor, Szántóné Hermányos Mária és Kadók Ferencné képviselők, továbbá Válé Flórián, az önkormányzati nonprofit sport kft. ügyvezetője Szőcs Ferenc polgármester meghívására vett részt a Torockói falunapokon. A rendezvényen az erdélyi magyar falu magyarországi testvértelepüléseinek (Hollókő, Bócsa, Üllés, Tápiógyörgye és Csömör) polgármesterei a helyi magyar iskola ifjúsági zenekarának közös hangszer adományokat nyújtottak át. Az eseményről a Duna TV is beszámolt.
 
Augusztus 6. csütörtök
Greenfields ír koncerttel és kvíz játékkal folytatódott a nyári „Művház terasz” programsorozat.
 
 
 
 
 

 
 

Hozzászólok