Úrnapi virágszőnyeg

Ismét virágszőnyeg díszítette a templom környéki utcákat a messze földön híres csömöri úrnapi körmenet alkalmával.
 
Az előző napok kicsit esős-viharos időjárása után szikrázó napsütésben csodálhatták a csömöriek és a településre látogató sok-sok érdeklődő a csodálatos úrnapi virágszőnyeget. A másfél kilométer hosszú, összefüggő, ám külön-külön alkotásokból álló virágköltemények évről-évre gyönyörködtetnek mindenkit.
            Először érkezett Kárpátaljáról egyházi vezető az ünnepi szentmise és a körmenet celebrálására: Majnek Antal munkácsi megyéspüspök - Görbe József helyi plébános mellett – őszinte csodálattal áradozott a családok százai által készített virágszőnyegről.
     Az esemény történetében, külnösen annak település határain túli további megismertetése és elismertetése szempontjából, jelentős időszak volt az elmúlt egy év. 2014 nyarán megjelent a rendkívül igényes kivitelű, alapos kutatómunka eredményeit tartalmazó képes könyv, idén tavasszal a hivatalos megyei értéktár része lett a Csömöri úrnapi virágszőnyeg, a mostani alkalommal pedig az MTVA stábja készített riportfilmet az eseményről, amelyet a Dunaworld június 14-én, reggel 9 órakor mutat be.


 

Hozzászólok