A férfi kézilabdások sikere

A férfi felnőtt kézilabdások ezüstérmet, a juniorok aranyérmet szereztek az NB/II-es bajnokságban.
 
Jó hangulatú, a szépszámú közönség számára is élvezetes, remek mérkőzéssel zárta a bajnokságot a Csömör KSK férfi kézilabda csapata szombaton. A PLER-Budapest U23 együttese ellen a félidőben még kétgólos hátrányban voltak a hazaiak (12-14). A második félidő változatos küzdelmet hozott, látványos megoldásokkal és sok kiállítással. Igazi presztízscsata volt, bár valódi tét nélkül, hiszen már korábban eldőlt: a hazaiak a második helyen, a vendégek a negyedik helyen zártak. Az utolsó percben a győztes gólért támadhatott a csömöri csapat, jóllehet emberhátrányban – ez utóbbi is hozzájárulhatott ahhoz, hogy nem sikerült a gólszerzés és maradt a döntetlen (26-26).
     A mérkőzés után a felnőtt ezüstérmeket és az ifjúsági aranyérmeket Szabó István, a Magyar Kézilabda Szövetség megyei elnöke, Fábri István polgármester és Tihanyi Ferenc sportért felelős önkormányzati képviselő adta át.
            A másodosztály északi csoportjában elért második hely méltó a csömöri kézilabda veretes hagyományaihoz. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a Csömör KSK azon kevés együttesek közé tartozik, amely kiegészülve több, valóban minőségi vendégjátékossal, nagyrészt helyi, jó képességű, nagyrészt fiatal játékosra épít.
     Bagyánszki Zsolt edző munkáját fémjelzi a junior csapat hibátlan teljesítménye is: minden mérkőzést megnyerve, maximális pontszámmal (!) nyert bajnokságot a szintén ő általa irányított fiatal csömöri csapat a másodosztályban. Közülük többen már a felnőttek között is lehetőséget kaptak, ami mutatja, hogy Csömörön hosszú távon biztosítva van a minőségi kézilabda.

Hozzászólok