Kétheti hírösszefoglaló - 2015. április 5-19.

Hírösszefoglalónkban az elmúlt két hét fontosabb települési eseményeiről olvashatnak.
 
Április 6. hétfő
Húsvét hétfőn, bár egyre csökkenő számban, de sok férfi, fiatal fiú tartotta életben a hagyományt Csömörön azzal, hogy locsolkodott ismerős, rokon hölgyeknél, ifjú lányoknál. A Csömöri Tót Hagyományaink Házánál a Furmicska Néptánc Egyesület által szervezett hagyományőrző programokon is számos érdeklődő család, gyermek vett részt.
 
Április 7. kedd
A Kistarcsai út külterületi szakaszán található csirkefarmon hatalmas tűzeset volt. A valószínűleg elektromos hiba okozta katasztrófában sok ezer pár napos kis csirke veszett oda, a telken található családi házas ingatlan egy része leégett, és a kár is több tízmillió forintot ért el. A mentési munkálatokban a budapesti, a gödöllői tűzoltó egységek és a csömöri önkéntes tűzoltók vettek részt.
 
Április 9. csütörtök
Az önkormányzat képviselő-testülete jelentkező hiányában érvénytelennek nyilvánította az óvodavezetői pályázatot, amit Lukács Lászlóné 5 éves megbízatásának lejárta miatt kellett kiírni. A képviselők a soros testületi ülésen új pályázat kiírása mellett döntöttek. Az ülésen döntöttek arról is, hogy az általános iskolában ősztől angol nyelvű képzést indítanak felmenő rendszerben a kisiskolások számára. További érdekes napirend volt, hogy a kormányhivatal felszólításának eleget téve a testület megvizsgálta a kifogásolt Gorkij fasor és köz elnevezését, és a lakosok közötti közvélemény-kutatás eredményeit is figyelembe véve úgy döntött, hogy nem változtatja meg az utca nevét.
 
Április 11. szombat
Emléktábla és sírrongálás történt a Gloria Victis emlékműnél péntekről szombatra virradó éjszaka. A térfigyelő kamera szerint valószínűleg három ittas fiatal követte el a rongálást.
     A település számos külterületi részén és kedvelt kirándulóhelyein a helyi civil szervezetek, egyházi csoportok hagyományos szemétszedést tartottak, melynek eredményeként több tucat tonna illegális hulladékoktól tisztították meg a szennyezett területeket.
 
Április 12. vasárnap
Budapest kupa táncversenyre került sor a Csömöri Sportcsarnokban a Cit-Car Tánccsoport Egyesület szervezésében.
 
Április 13. hétfő
A legrégebbi alapítású és legnagyobb létszámú helyi civil szervezet, a Turnovszky István Kertbarát Kör havi összejövetelén Fábri István polgármester ismertette az önkormányzat költségvetési koncepcióját és fejlesztési terveit a Petőfi Sándor Művelődési Házban.
 
Április 16. csütörtök
Több helyi művész (döntően képző- és iparművészek) egyeztetett a művelődési házban az önkormányzat és a kulturális közalapítvány képviselőivel a nagyobb települési rendezvényeken való megjelenés, illetve árusítás lehetőségeiről, a településen élő művészek új típusú támogatási formáiról.
 
Április 18. szombat
A Hősök terén nagy látogatottsága volt ismét a kézműves foglakozással színesített termelői piacnak és bolhapiacnak.
A művelődési házban került sor a Krammer Teréz Zeneiskola hagyományos tavaszköszöntő műsorára.
A Csömöri Sportcsarnokban a férfi kézilabda csapat a TFSE ellen elért győzelmével megerősítette második helyét az NB/II. Északi csoportjában.
 
Április 19. vasárnap
Az újonc Csömör KSK labdarúgó csapata a Gödöllői SK II. elleni hazai győzelmével feljött a második helyre a Pest Megyei III. osztály Középső csoportjában.

A Húsvét utáni két hétben több hulladékkezelési akció is zajlott a nagyközségben. Az évi szokásos lomtalanítás mellett ingyenes volt a sittleadás is a községgondnokságon, a civil külterületi szemétszedésre szintén ekkor került sor, továbbá egy egyesületi program keretében ingyen komposztáló ládákat osztottak a jelentkezőknek.
 

Hozzászólok