Augusztusra elkészül Csömör első kerékpárútja

Tavasszal hagyták jóvá a hatóságok a Major úti kerékpárút tervét. A Petőfi utcától Árpádföldig, az Összefogásig tartó kerékpárút három ütemben épül meg. Először a közlekedési, kereskedelmi és településképi szempontból legfontosabb szakaszt, a HÉV-átjáró és az M0-s szerviz út közötti részt adják át.
 

Szebb falukép, biztonságos közlekedés és vásárlás

Három fő iránya van jelenleg a gyalogos és kerékpáros forgalomnak Csömör és Budapest XVI. kerülete között – mindhárom útvonalon jelentős fejlesztések indultak el.
A legforgalmasabb Major úti szakaszon már készül a gyalogjárda és a kerékpárút. Itt közvilágítás is készül. Jelenleg a több szempontból is legfontosabb szakasz, a HÉV-átjáró és az M0-s szerviz út közötti rész építése zajlik. Ez pl. a meglévő üzletek, boltok, cégtelephelyek megközelítését teszi biztonságossá; a területrendezés pedig egyúttal a településképet javítja jelentősen, hiszen régi vágya a csömörieknek, hogy kulturált állapok uralkodjanak végre a faluba befutó legforgalmasabb utunkon. A következő két szakasz építési terve is elkészült: az M0-s szerviz út és Árpádföld közötti (az M0-s hídon áthaladva töltés szélesítéssel), illetve a HÉV-átjáró és a Petőfi utca közötti szakasz (az iskolába jutást is biztonságossá tevő rész).
 

A másik fő irány: a Szabadság útról Cinkota felé

A Szabadság úti kerékpárút terve is elkészült. Az utcában lakók véleményét meghallgatva azonban jelenleg ennek a szakasznak az újratervezése zajlik, ezért első ütemben a főút teljes felújítására kerül sor, második ütemben a kerékpárút építésére.
 

Közvilágítás az M0-s alumínium hídja felé

A József Attila utca folytatásában, az M0-s alumínium híd felé a korábban kiépített, minimális gépkocsiforgalmat lebonyolító mart aszfaltos úton zajlik a gyalogos és kerékpáros forgalom. Ez biztonságos szakasz. Itt az önkormányzat a közvilágítás kiépítését kezdi meg nemsokára, hiszen sokan rendszeresen gyalog járnak erre a fővárosi BKV-busz, illetve a HÉV árpádföldi megállója felé.
Tormay-Lesták Mária településrészért felelős önkormányzati képviselő a mindennapokban tapasztalható változásról beszél: 
– Az itt lakók életét jelentősen befolyásolja az autópálya, úgy érzem a pluszban telepítendő erdősáv nagyon sokat jelent majd nekünk. A gyalogos alumínium hídon sokan járnak, jómagam is arra közlekedek sokszor munkába menet, vagy Budapestre készülődvén. A közvilágítás segíti és könnyíti majd az erre történő közlekedést, amely így biztonságosabbá válik.
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.