Csömöri futball: egy osztállyal feljebb…

Augusztusban elkezdődött a bajnokság a megyei másodosztályban – igaz, eddig a csömöri labdarúgó szakosztálynak nem volt sok öröme sem a pályán, sem a lelátón…
 
Szomorúan kezdődött a megyei harmadosztályból már a megalakulásának első éve után felsőbb osztályba jutó Csömör KSK számára a megyei másodosztály első hazai találkozója: az egy héttel korábban idegenben lejátszott első mérkőzésen a csömöri szurkolók sportszerűtlen viselkedése miatt zárt kapuk mögött, a nézők kizárásával került sor az itthoni mérkőzésre. Ráadásul mindkét összecsapást elvesztette a csömöri csapat.
            Augusztus 16-án Perbálon kezdett a Takó Csaba edző által dirigált gárda. Az elején még minden szépnek tűnt, hiszen már a 10. percben két góllal vezetett a csapat a tavasszal távoli gólok sorát lövő Riscuita Ákos két találatának köszönhetően, amelyek közül az egyik látványosan kijátszott akció végén született (a gólpasszt Tihanyi Ármin adta). Ezután viszont teljes összeomlás következett: fél óra alatt 4 (!) gólt kaptak a meglepően jól kezdő csömöriek. A hazaiak más sebességfokozatra kapcsoltak, és először Nagy Gábor 11. és 30. percben szerzett találatának köszönhetően egyenlítettek, majd Fülöp Lajos (38.) és Szász Harold (43., utóbbi vitatható tizenegyesből) is betalált, és már kétgólos perbáli előnnyel vonultak félidei pihenőre a csapatok. A fordulás után nem tudott újítani a Csömör, a tartalékos, különösen a védelemben sok fiatallal felálló újonc csapat sima vereséget szenvedett.
            A mintegy 150 néző előtt lezajlott mérkőzésen igazi meccshangulatot teremtett a csapatot idegenbe is elkísérő csömöri szurkolósereg, akik közül a húszfős fiatal „tábor” végig buzdította kedvenceit. Sajnos azonban a szurkolás kezdettől fogva egyúttal a hazai szurkolók, játékosok, illetve a bírók és a labdarúgó szövetség folyamatos szidását is jelentette. A második félidőben a pályára hajigált pirotechnikai eszközök végképp arra késztették a mérkőzés ellenőrét, hogy sűrű sorokban jegyzeteljen, aminek meg is lett az eredménye: a Csömör KSK következő hazai mérkőzését zárt kapuk mögött, a nézők kizárásával kellett megrendeznie, továbbá két mérkőzés ellenőri díjait kell állnia a klubnak.
            Az augusztus 23-i első hazai mérkőzését a két csapat néhány segítőjén kívül senki nem nézhette a lelátón. Az így igen gyászos hangulatú találkozó légkörét a távoli konténer tetejére felmászó helyi ultrák ugyan jóval mérsékeltebb, de „megszokott” stílusú szurkolása tetté igen abszurddá és fájóan magyarrá – pontosabban magyar foci hangulatúvá.
     Maga a mérkőzés a csömöri csapatra nézve hasonlóan reménytelen mederben folyt. A vendég Szentendre VSE az egész mérkőzésen jóval dinamikusabban, meggyőzőbben futballozott. Szalai Áron révén a 36. percben szerezték meg a vezetést, amit végig meg is őriztek. A mezőnyfölényük ugyan viszonylag kevés kidolgozott helyzetet eredményezett, de a néhány csömöri lehetőség is kimaradt (az egyiknél Tihanyi Ármin lövése a kapufán csattant). Az 1-0-s vendéggyőzelem után a Csömör KSK csapata egyelőre nulla pontos.
     A következő mérkőzésre Pilisszentivánon kerül sor augusztus 30-án fél 5-kor, majd ezt követően az Ürömi SC látogat Csömörre szeptember 6-án vasárnap. Ez utóbbi összecsapás is 16.30 órakor kezdődik – remélhetőleg nem zárt kapuk mögött…

Hozzászólok