Megvan az első focigyőzelem

A magyar-románon nem esett gól, a Csömör-Üröm meccsen viszont öt is.
 
Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a bajnoki nyitómérkőzésen elszenvedett idegenbeli vereség (Perbálon 4-2) után a csömöri szurkolók viselkedése miatt zárt kapus első otthoni mérkőzés is rosszul végződött számunkra (Szentendre ellen 0-1). Ezek után a jelenleg első helyen álló Pilisszentiván otthonában elszenvedett újabb, 5-1-es vereség már nem volt meglepőnek mondható (a csömöriek egyetlen gólját Miletics Zsombor szerezte). Negyedik próbálkozásra viszont már sikerült a győzelem!
            A végre hazai nézők (kb. 150 fő) előtt megrendezett mérkőzésen a budai agglomeráció egyik csapata, az Ürömi SC volt a Csömör KSK ellenfele. A korábbi mérkőzésekhez képest több fiatallal lényegesen lelkesebben, dinamikusabban játszó csömöri csapat az első félidőben több helyzetet is kidolgozott gyors támadásvezetéseinek köszönhetően, amelyek közül egyet ki is használt Tápi Tamás révén a 33. percben. A második félidő első részében érdemben nem változott a játék képe, a veszélyesebb hazaiak pedig további két gólt szereztek az 53. és az 58. percben. Mindkét találatot Miletics Zsombor lőtte, az elsőnél Tihanyi Ármin hozta őt százszázalékos helyzetbe. Ezt követően az immár a vendégeket támogató erős szélben két komoly védelmi hibából felzárkózott az ürömi együttes és a végére izgalmassá tette a mérkőzést (náluk is ugyanaz a játékos, Petró Gábor szerezte mindkét gólt a második félidő 60. és a 71. percében). A lelkes vendégszurkolók által biztatott ürömieknek végül nem sikerült az egyenlítés, így végül a Csömör KSK megszerezte első győzelmét a bajnokságban (3-2). Ez azért is bíztató, mert a sorsolás szeszélye folytán a bajnokság első részében kifejezetten a nehezebb ellenfelekkel kellett megküzdenie a csapatnak.
Végül érdemes megemlíteni, hogy a Takó Csaba által irányított együttest összességében sportszerűen biztatta a haza B közép, így remélhetőleg nem kell újabb pályabezárásra vagy egyéb büntetésre számítani – igaz, a most is elhajított füstbombák és egyéb pirotechnikai eszközök továbbra sem teremtettek családbarát mérkőzés légkört…
A következő mérkőzést a Budakalász ellen játssza a csömöri csapat.

Hozzászólok