Falunapi előzetes

Ismertté váltak a falunapi rendezvénysorozat programjai.
 
A bekötőutak óriásplakátjain már hirdetik az idei falunapok főbb programjait.
 
Emeljük ki azt, amit szerkesztőségünk érdekesnek és fontosnak talál a település legnagyobb rendezvényével kapcsolatban! Igazi szubjektív beharangozó.
     Először is úgy tűnik, megtalálták a falunap állandó logóját, hiszen már másodszor (vagy harmadszor?) ugyanaz a „fejléc” tárul elénk. Mindenki döntse el, tetszik-e neki!
     Fontos, és örüljünk neki, hogy ismét a helyi művészek kiállításával kezdődik a programsorozat.
     A szombati nap rendhagyó eleme lesz a csömöri borfesztivál második felvonása. A régiós borverseny lezajlott áprilisban, a legrangosabb, aminek a település valaha is helyt adott: 172 bor nevezett az ország sok pontjáról. Szombat délelőtt gasztronómiai konferenciát rendeznek az evangélikus gyülekezeti házban, aztán borszentelés lesz a katolikus templomban (ez az igazi csömöri ökumené!), majd díszruhába öltözött borrendek vonulnak fel a főtérre. Ott ünnepélyes díjkiosztót tekinthetünk meg (úgy tudjuk, monstre hosszú lesz…), majd borlovag-avatást. Ennél is lényegesebb viszont, hogy felállítanak egy kis borfalut, komoly minőségi borkínálattal, amihez célzott ételeket lehet enni. Na de: Csömörre jön boraival az év hazai borásza, Dúzsi Tamás! Ha valamiért, már ezért érdemes volt megrendezni ezt a borversenyt.
            Különlegesség, hogy a helyi képző- és iparművészeknek először lesz önálló sátra, amit mindenkinek ajánlunk.
            Jó, jó, persze tudjuk, a többség a hangulatért, az ismerősök és rokonok, a fellépő gyerekei és a kellemes ital- és ételfogyasztás miatt megy majd ki szombaton és vasárnap. De azért elmondjuk, hogy lesz pár ismert régi és új előadó, hisz egy falunapon ilyesmi mindenképp illik: Török Ádám és az új Mini, Back II Black, a Csömörön lakó Csengery Attila rock és musical énekes, Radics Gigi, a csömöri Hu-Rock zenekar (Pásztor Bélák) na meg a Kolompos együttes a gyerekeknek. Bocsánat, itt lesz Oszvald Marika is az operett blokkban.
     Hétfői programot senki ne keressen, mert akkor munkanap lesz, hiszen múlt évhez hasonlóan most sem pünkösdkor lesznek a falunapok – amivel visszatérünk így a kilencvenes évek trendjéhez.
     (A falunapok plakátják a Petőfi Sándor Művelődési Ház kiválóan szerkesztett, informatív honlapjáról vettük: http://www.muvhazcsomor.hu/)

 

Hozzászólok