Elutasították a helyi fideszes aktivista feljelentését

Az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál jelentették fel a csömöri polgármestert, mert egy utcai lakóközösségi megbeszélésről kiküldött egy nem ott lakót. Megállapították: jogosan tette.
 
A csodálatos hangulatú csömöri választási kampány kezdeti időszakában Gombás Vince feljelentette Fábri István polgármestert, mert kiküldte őt a Kálvária utca és köz-Szent László utca-Mária utca lakófórumról, amelyet az ott lakóknak szerveztek, de ő nem lakik a kérdéses utcákban. A feljelentés után az Egyenlő Bánásmód Hatóság kivizsgálta az ügyet, december közepén pedig a felek kézhez kapták a döntést. E szerint teljes mértékben elutasították a feljelentést. A hatóság kimondta, hogy az egyeztető fórumot kifejezetten az érintett utcák lakói számára hívták össze, az ott tervezett beruházások egyeztetésére, így az azon megjelent és a Baczkó-család szóbeli meghatalmazására hivatkozó Gombás Vincét jogosan szólított fel a polgármester arra, hogy ne vegyen részt a megbeszélésen, amit egyébként több más jelenlévő lakó is kért.
Mint utólag kiderült, hangfelvétel is készült az esetről, amelyről a jelen lévő lakók nem tudtak. Többek szerint a hangfelvétel készítése és annak nyilvánosságra hozatala törvényileg tiltott, ráadásul a hatóság is kimondta, ez nem nyilvános lakossági fórum volt. A fideszes kampánycsapat, új stílust hozva ezzel a település közösségi életébe, más esetekben is titkos hangfelvételek felhasználásával próbálkozott rossz színben feltüntetni ellenfeleit. Hogy milyen sikerrel, arról ebben a cikkünkben olvashatnak: http://csomorihirek.hu/CSH-Onk.eredmenyek-2019.okt.14, kicsit részletesebben pedig ebben: http://csomorihirek.hu/CSH-CalasztasElemzes-2019.okt%2C27
 
(Képünk illusztráció, a Csömöri Civil Egyesület nyilvános választási fórumán készült, amelyen bárki részt vehetett...)

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.