Sok-sok díjazott, kitüntetett egy héten

Március 15-n díszpolgári és községért emlékérmeket, a sportgálán az év sportolói díjakat adták át.

A járvány enyhültével két nagyrendezvényt és ezeken két, az elmúlt éppen két éves időszakban elmaradt díjátadót is megtartottak.

Március 15-én Simon Izabella és Várjon Dénes, településünkön élő világhírű zongoraművészek Csömör Díszpolgára címet kaptak. A Kossuth-díjas Várjon Dénes kisebb betegsége miatt személyesen nem tudta átvenni a díjat. Bagyánszki Zsolt csömöri pedagógus és kézilabdaedző Csömör Községért kitüntető címben részesült. A díjakat az önkormányzat nevében Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester adta át.
2020-ban a járvány miatt kivételesen nem március 15-én, hanem a szabadtéren megtartott augusztus 20-i ünnepségen adták a település legmagasabb rangú kitüntetéseit (Mandur László és Valter Tibor kapott díszpolgári címet), 2021-ben sem ünnepség nem volt, sem díjazott.

A csömöri sportélet nagy seregszemléje és bálja is elmaradt 2021-ben, az évsportoló díjakat is szűk körben adták át. Idén is elmaradt a sportbál a megszokott februári időpontban a járvány miatt, de most pénteken a díjkiosztó gálát megtartották (sőt, táncos rendezvény is kerekedett az estéből a végére). Számos díjazott volt, köztük utánpótlás versenyzők, továbbá a Csömör KSK összes szakosztályának legjobbjai. Az összesített versenyben az év edzője Illés Károly (labdarúgás) lett, az év sportolója pedig Valter Attila (kerékpár), az év csapata a Csömör KSK felnőtt labdarúgó együttese. Külön díjat kapott Tóth Krisztián, Csömörön lakó olimpiai bronzérmes cselgáncsozó. A díjakat Solti László, a Csömöri Sport-és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője, Fábri István polgármester és a Tihanyi Ferenc önkormányzati képviselő, sport bizottsági elnök adta át.
(Címfotónkon Bagyánszki Zsolt Csömör Községért Emlékérmes családjával a március 15-i ünnepségen. Fotó: www.csomor.hu.)
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.