Éjszakai tűz a csirketelepen

Fotó: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A Csömörhöz tartozó Nádormajorban kedden hajnalban óriási tűz tombolt, több ezer napos csirke veszett oda.
 
A Kistarcsai út külterületi szakaszán, a Csömörhöz tartozó Nádormajorban kedden éjszaka hatalmas tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Az előzetes szakértői vélemények alapján elektromos hiba következtében meggyulladt csirkefarmon sok ezer néhány napos kis csirke veszett oda. A területen egy lakóház is volt, amely részben szintén a tűz martalékává vált.
            A XVII. kerületi, a gödöllői és a csömöri tűzoltók együttes erővel küzdöttek a lángok eloltásán. Az előnevelt kis csirkéket sajnos már nem tudták megmenteni. A telepen található ház is megrongálódott, de még lakható maradt. Személyi sérülés nem történt. Napközben újból erőre kaptak a lángok, így újabb tűzoltásra volt szükség. Amentést a dimbes-dombos terület is nehezítette.
            A csömöri polgárőrök mellett a mezőőr is részt vett a helyszín biztosításában, a községgondnokság pedig délelőtt a forgalmat terelte el útlezárással. A csömöri tűzoltók az első riasztást a központi tűzoltóságtól későn kapták, így csak később tudtak vonulni, mint máskor, amikor a hivatásos tűzoltókat rendszeresen megelőzve előbb érnek a helyszínre. A második, napközbeni vonulásnál azonban már nem volt gond, időben kapták a riasztást.
            A csömöri tűzesetről számos országos médium is beszámolt.
 (A kép forrása: Pest Megyei Katasztrófavédeem honlapja: http://pest.katasztrofavedelem.hu/)
 

Hozzászólok