Teljes a civil választási csapat

A Csömöri Civil Egyesület ismét teljes képviselőjelölti csapattal indul az őszi önkormányzati választáson. A 9 hely közül mindössze 2 helyen van változás az óriási győzelmet arató 2014-es listához képest.
 
Két hónapja jelentette be Fábri István polgármester, hogy újra indul a választáson. Az őt ismét jelölő Csömöri Civil Egyesületnek nem volt nehéz felállítania a teljes képviselőjelölti csapatát most sem, hiszen lényegében a teljes lista már hónapokkal ezelőtt készen állt. Az egyesület tehát igen egységes a mostani választási ciklusban is.
A jelenlegi képviselő-testületben, a civil polgármester mellett, helyet foglaló 7 civil egyesületi képviselő közül 5 ismét megméretteti magát: Eigler Tamás, Szántóné Hermányos Mária, Pásztor Sándor, Tihanyi Ferenc, Tormay-Lesták Mária (alpolgármester).
A jelöltek listáján nem számít újnak Rajnai Henrik sem, aki ugyan nem jutott be a testületbe, de 2014-ben, már első indulásakor igen jól szerepelt, mindössze két helyre volt a mandátumszerzéstől, megelőzve többek között a kormánypárt helyi elnökét is. Az okleveles villamosmérnök Rajnai Henrik a képviselő-testület pénzügyi bizottságának külső tagjaként ötéves tapasztalatot szerzett az önkormányzati munkából.
A helyi közéletben közel sem ismeretlen a másik két új jelölt sem. Egyikük, Sipos Tamás egy ideje szintén külső tagként segíti az önkormányzati ügyrendi, sport- és közbiztonsági bizottság munkáját. A polgárőrként is aktív Sipos Tamás elsősorban onnan ismert, hogy a Csömöri Körtúra túravezetőjeként ő szervezi a népszerű helyismereti közösségi túrákat.
Onhausz Erzsébet tájtervező mérnökként több önkormányzati ciklusban volt tagja szakértőként a környezetvédelmi bizottságnak, a tervtanácsnak. Tervezői munkájának eredményeivel már a kilencvenes évek óta találkozhatunk a településen, hiszen a legtöbb parkosítás, fásítás vagy a csömöri pataksétány kialakítása az ő tervei szerint és szakmai irányítása mellett zajlott Csömörön.
            A Csömöri Civil Egyesület 2010-ben és 2014-ben is a legsikeresebb, önálló jelölő egyesület volt az országban az önkormányzati választásokon.
 

Hozzászólások

Sajnálom a két nem indulót, de gratulálok a két újhoz!

Sajnos, egy hölggyel kevesebb lesz ugyan a csapat, de a jelölteket ismerve biztos vagyok benne, hogy csöppet sem csorbul a szociális érzékenység, viszont még erőteljesebb lesz a helyi környezetvédelem, ami mindenképpen pozitív és szükséges. Örülök, hogy vállalták a jelölést mindketten.

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.