Hagyománnyá vált térségi kuriózum: Csömöri Bringafesztivál

 
A legnagyobb és legszínvonalasabb hazai mountain bike verseny, sok érdeklődő, tíz települést érintő kistérségi körtúra, különleges bringás istentisztelet: nagy siker volt a 3. Csömöri bringafesztivál.
 
A Bulgárkert volt ismét a helyszíne a 3. Csömöri Bringafesztiválnak. A térség legnagyobb kerékpáros eseménye idén egyúttal a legszínvonalasabb magyarországi profi mountain bike versennyé nőtte ki magát a nyolc országból érkező versenyzőket és a teljes hazai élmezőnyt soraiban tudó mezőnnyel. Valter Tibor helyi edző, országos szövetségi kapitány és a csömöri verseny főszervezője által megálmodott versenypálya a Kálvária erdőben immár fogalom: a különlegesen technikás, több mint 4 kilométeres versenypálya hamar országos hírűvé vált. Az olasz versenybíró által is kiválóra értékelt Csömör Kupa végérvényesen beírta magát a hazai kerékpározás történetébe. Az idei verseny első húsz helyének felén külföldi versenyzők osztoztak. Az első helyen a belga Sébastien Crabian végzett, a másodikon Parti András, a 2014-es Londoni Olimpia magyar versenyzője, a harmadikon a csömöri Juhász Zsolt, ezen olimpia tartalékja.
            Az esemény „fesztivál” része is sikeres volt, és a korábbi két évhez képest tovább nőtt az érdeklődés. A régi, századelős kerékpárok és az új, profi bringás kiállítás, a triál és egyéb ügyességi bemutató, a pumpa pálya, a gyerek ügyességi pálya ismét sok látogatót vonzott. Volt ismét evangélikus bringás istentisztelet a templomkertben, ahova többek között lelkes nagytarcsai óvónők mellett kerékpárral érkezett a XVI. kerületből az igehirdető Krámer György lelkész, országos irodaigazgató is. 2013 után két évvel a fesztivál második napján, vasárnap újra kistérségi körtúrát vezetett Fábri István polgármester. Most tíz település önkormányzati vezetői és kerékpáros csoportjai fogadták a Csömörről induló közel félszáz kerékpárost, akik 80 kilométert tekertek a települések közötti kerékpáros közlekedés népszerűsítése érdekében. Több szakaszon csatlakozott a menethez a helyiek csoportja, Isaszegen például közel 100 fősre duzzadt a menet, amelyet a helyi tűzoltók vezettek fel a város fő utcáján.
            A csömöri bringás eseményekről az MTVA szombaton élő műsorban is tudósított.
Ajánljuk a bringafesztivál facebook oldalának és honlapjának gazdag hír- és képanyagát:

https://www.facebook.com/bringafesztival
http://bringafeszt.hu/
 

Hozzászólok