Két hagyományos vendéglátó egység működése bizonytalan

A Zöldfa vendéglő hetek óta zárva van, a Fogd kocsma is hektikusan működik.

            Hetek óta zárva van a nagyközség és az egész térség patinás vendéglője, a Zöldfa étterem. A faluközpontban található, Szabadság úti étterem ajtaján az átmeneti problémákat kis felirat közli, mint ahogy a honlapjukon is január közepe óta:
Felújítás-Átalakítás. Kedves Vendégeink! Éttermünk 2021.01.17-től konyhai felújítás miatt ZÁRVA tart! Várható nyitás időpontját aktuálisan frissítjük Köszönjük megértésüket.”
Információink szerint még minimum hetekbe vagy akár hónapokba telik, amíg újra kinyithat. Az utóbbi években egyre nagyobb volumenű ételkiszállítás is szünetel. Nagy veszteség egyelőre ez a településnek, hiszen ez az egyetlen olyan vendéglátó egység, ahol nagyobb, akár száz főt is meghaladó rendezvényt (esküvőt, bált, egyéb eseményt) lehet tartani. Több külön terme, kerthelyisége is van, így a zavartalan nyitva-tartás mellett kisebb-nagyobb társaságok is, félrevonulva, kibérelhetik valamelyik helyiséget. A másik három, meleg ételt is felszolgáló hely (Burger Bár, Csömöri Lángosos, Ciao Pizzéria) hiába népszerűek és jól kialakult közönséggel rendelkeznek, külön termeik nincsenek, és lényegesen kisebbek a Zöldfánál.
            A régi, hagyományos Kossuth utcai Fogd kocsma nyitva-tartása is hektikus a covid időszak óta. A népszerű, hangulatos vendéglátó egység általában délutánonként nyit ki, működése ugyan folyamatos, de lényegesen szűkebb a vendégek számára is rendelkezésre álló időszak. A hely a szocializmus kezdeti időszakában egyfajta kulturális központként is működött, amiről ebben a cikkünkben írtunk korábban.
       Csömör három régi, hagyományos vendéglátó egysége közül így jelenleg egyedül a Felvári presszó működik zavartalanul. A Béke téri, kerthelyiséges (pontosabban inkább: térre kiülős résszel is rendelkező) kocsma a covidos időszakot ugyan szintén megszenvedte, de a járványügyi szabályok adta lehetőségeket mindig maximálisan kihasználva működött. Népszerűsége töretlen, közönsége is igen vegyes: egyrészt klasszikus magyarországi kocsmaközönség, de abból egyértelműen az igen szolid és barátságos fajta (soha nincs semmilyen konfliktus, összeszólalkozás itt), másrészt sok fiatal-középkorú, illetve sportrajongó, avagy biliárdozni szerető látogatja a helyet. Sőt, szép időben gyakoriak a családok is a kiülős részen. Tényleg jó szívvel ajánljuk mindenkinek!
A kocsmákról írt korábbi cikkünk itt olvasható.

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.