Új vendéglő a régi helyén: Zöldfa helyett Privilège

A Szabadság úti, településközponti helyen áprilisban új arculattal, más kínálattal és új névvel nyílik vendéglő.
 

Mióta világ a világ - nyilván ez a kijelentés némiképp túlzás, de időbeli szemléltetésnek megteszi, hiszen majd’ 100 évről van szó - a Szabadság úton, a patak mellett vendéglátó egység működött. Hajdanán Kalmár-féle kocsmaként, majd „Alsó” kocsmaként hívták (a „Felső” kocsma volt a Béke téri Felvári presszó). Kicsit több volt, mint a mai kocsmák vagy akár vendéglők: az 1930-as években táncteremmel, színpaddal, kártyateremmel, fedett kuglipályájával és kerthelységgel is rendelkezett, a hetvenes-nyolcvanas években egyszerű presszóvá visszafejlődve már csak a flipper gép és a zenegép volt a plusz szolgáltatás. 1982-től a korábbi tulajdonos Kalmár Pál unokája, Bátovszki György és családja Zöldfa néven és ismét vendéglőként üzemeltette tovább, egészen 2022. januárjáig, amikor is bezárt. Információink szerint egy ideig még fontolgatták, hogy valamikor újra nyitják a négy évtizeden keresztül töretlenül üzemelő, a település határain kívül is széles körben ismert helyet, de a szükségessé vált felújításba már nem vágtak bele.

Egy éve a falu központja kicsit elnéptelenedett egy időre, négy épület is – jelképesen – üresen maradt: a Zöldfa és a Takarékbank fiók mellett az ingatlanközvető iroda és a csoki bolt ajtajára is lakat került (igaz, utóbbi csak egy sarokkal költözött odébb). Idén januárban aztán nagy mozgolódás támadt a Zöldfában: az épületet a nemrégiben Csömörre költöző Bundik Szilveszter mesterszakács és befektető társa bérelték ki, hogy éttermet nyissanak. A nyitásra már nem is kell sokat várni: nagyböjt után, 2023. április 9-én Privilège néven étterem és bisztró nyílik a Szabadság úti épületben. 

A falakig visszabontott épületet kívülről és belülről is teljesen felújították, különtermekkel és látványos, impozáns belső térrel rendelkezik. (Nemrég készült fotónkon még a Zöldfa étterem táblája látható, az új nyílászárókon viszont már ott a mostantól hivatalos név: Privilège) Étlapja többrétű lesz: francia bisztró, hagyományos és grill-barbecue ételek is szerepelnek majd a kínálatban. Hétvégente és rendezvényeken látványkonyha fogadja a betérő vendégeket. A 180 fős férőhellyel rendelkező vendéglátó egységben egy zongorát is elhelyeztek, élőzene is lesz. (A kilencvenes évek Zöldfájában szintén volt élő zene esténként.)

A kihívásokat kedvelő, neves gasztronómiai versenyeket is nyerő Bundik Szilveszter jó nevű éttermekben dolgozott már mesterszakácsként, ilyen pl. a fővárosi Manna étterem vagy a kerepesi Szablya étterem.
Kapcsolódó írásunk: http://csomorihirek.hu/CSH-Kocsmak-2019.jan.29

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.