Zarándokok Csömörön

Augusztus 20-án és 25-én is szervezett zarándokcsoportokat láthatott vendégül településünk.
 
Egyre többen tudják, hogy Csömörön vezet keresztül az ausztriai Máriazelltől az erdélyi Csíksomlyóig tartó, több mint 700 kilométeres gyalogos zarándokút. Budapest-Árpádföld felől az M0-s alumínium hídon át, a József Attila u.-Szabadság út vonalán, a Pataksétányon keresztül halad a szép kis táblákkal, felfestett Mária út logóval jelzett zarándokút, amely a Bulgárkerten keresztül a Kistarcsai úton hagyja el a települést Kistarcsa, illetve tovább Kerepes és Gödöllő-Máriabesnyő felé.
            Augusztus 19-én este Erdélyből, Szentjobb községből és Kelet-Magyarországról érkezett egy kisebb csoport, akik miután egy éjszakát töltöttek Csömörön, egy magánháznál, tovább gyalogoltak a fővárosi bazilikához, hogy ott csatlakozzanak a Szent Jobb körmenethez.
            Augusztus 25-én az Egy úton országos zarándok akció-mozgalom keretében a fővárosi XVI. kerületből, Rákosszentmihályról érkezve jött egy csoport, akik a római katolikus plébániánál tartották pihenőnőjüket, majd továbbmentek a Mária út vonalán. Az egynapos túrájuk végcélja az ismert máriabesnyői zarándokhely volt. Hozzájuk több csömöri is csatlakozott és elkísérte őket az innen még 16 kilométeres útvonalon.
 
 
 

Hozzászólok