Óriási magyar és csömöri siker a Tour de Hongrie-n!

A Tour de Hongrie magyar körversenyen a csömöri Valter Attila és a korábban szintén csömöri színekben versenyző Dina Márton állhatott a dobogó harmadik, illetve a második fokára.
 
Valter Attila idei nagy menetelése az egyre rangosabb magyarországi körversenyen is folytatódott. Az utolsó előtti napon szenzációs hajrával a harmadik helyen ért célba a Kékes-tetőre érkező hegyi szakaszon, amivel az összetett versenyben is a dobogó harmadik fokát bérelte ki. Mint másnap kiderült, ugyanez lett a sorrend a körverseny legvégén is, ami a székesfehérvári befutóval fejeződött be vasárnap: 2. helyen Dina Márton végzett, az összetett versenyt a lett Krists Neilands nyerte.
A nagyközségben felnőtt és jelenleg is itt lakó Valter Attila múlt évben 15. lett a hazai körversenyen, amivel a legjobb magyar eredményt érte el akkor, és amivel be is robbant a hazai országúti kerékpározás élmezőnyébe az eredetileg hegyikerékpár specialista. Az idei 3. hely így óriási előrelépés a 2019-es versenyek alapján eddig legsikeresebbnek számító magyar versenyzőnek.
2018-ban még a frissen alakult egyetlen valódi magyar profi csapat, a Pannon Cycling Team tagja volt (korábban a Cube-Csömörben versenyzett), most már a csapatversenyt megnyerő lengyel CCC Development Team színeiben érte el ezt a kimagasló eredményt. Igaz ez Dina Mártonra is, aki múlt évben szintén a magyar csapatban (előtte a csömöri gárdában) versenyzett, idén viszont a spanyol Kometa Cycling Teamben. Dina Márton és Valter Attila jó barátok, csömöri színekben érték el ifjúsági sikereiket, az idei Tour de Hongrie körversenyen egy hajszállal előbbi ért el jobb eredményt, ami az ezüstérmet jelentette Dina számára, ami neki is az eddigi legnagyobb sikere.
            A versenyen részt vevő magyar profi csapat, a Pannon Team vezető edzője Valter Tibor (Attila édesapja), aki emellett továbbra is tagja a csömöri csapat edzői teamjének. A pannonosok egyik legjobbja a Tour de Hongrien a csömöri Szatmáry András volt, akinek összetettbeli 38. helyezése a több mint 100 fős nemzetközi mezőnyben nagyon szép eredménynek számít.
            Valter Attila, Dina Márton és Szatmáry András is rajthoz áll a Csömöri Bringafesztiválon, június 29-én!
A Csömör Sport részletes beszámolója a versenyről itt olvasható

(Fotó: www.tourdehongrie.hu)
 

Hozzászólok