Első Csömöri Tófesztivál

Egy ideje már szervezik az augusztus végén megtartandó Tófesztivált. Az egész napos rendezvény helyszíne a Csömöri Horgásztó lesz.
 
Az egy hete megtartott III. Csömöri gyereknap ismét bizonyította, hogy nem sok közkedveltebb hely van a Csömöri Horgásztónál. A kocsisor a közel egy kilométerre található sportcsarnokig állt. A helyi horgászegyesület a tó környékét régóta szépen rendben tartja, megőrizte természet közeliségét, az önkormányzat pedig az elmúlt egy évben a játszótér környéki részt fejlesztette látványosan. Ez így együtt még vonzóbbá teszi a helyiek kedvelt kirándulóhelyét.
            Augusztus 31-én, szombaton az önkormányzat és a Csömöri Horgászegyesület közös szervezésében, hagyományteremtő jelleggel, megrendezik az I. Csömöri Tófesztivált. A nyár utolsó hétvégéjén változatos programokkal várják az érdeklődőket, és különös hangsúlyt fektetnek a gasztronómiára is: a helyi különlegességek és büszkeségek, mint a Sápi gyümölcsborok vagy a Kürcsi kalács kóstolása mellett igazi halas menük, magyar sült halak és halászlé is lesz az étlapon. Az egész napos eseményen igazi fesztiválhangulat fogadja majd a résztvevőket, gyerekeknek és felnőtteknek szóló koncertek, kézműves programok, különleges játszótér és csónakázás várja a közönséget. A részletekről hamarosan adunk hírt.
            A tervek szerint augusztus 30-án, pénteken nagy horgászversenyt is tartanak. Ekkorra hívják meg a horgásztó létrehozásában, majd későbbi működtetésében szerepet vállalókat, akiknek köszönhető, hogy a mai napig a térség egyik legszebb tava Csömörön található. Ünnepi kiadványt is terveznek, hiszen éppen negyed százada jött létre a horgásztó, a horgászegyesület pedig öt évvel korábban, ún. "száraz" horgászegyesületként alakult meg.
 

Hozzászólok