Csömöri olimpikonok

Korábban sosem utazott olimpiára Csömörről sportoló, most Tokióba kettő is…

 Mind a két, Csömörön lakó olimpikon befejezte szereplését az idei ötkarikás játékokon.

Alig két éve költözött nagyközségünkbe Tóth Krisztián, aki már csömöri lakosként szerzett világbajnoki bronzérmet az idei tavaszi cselgáncs világbajnokságon. Nagy reményekkel utazott ki a judo őshazájába, Japánba, ahol végül remek versenyzésének olimpiai bronzérem lett a jutalma.

A siker értékét növeli, hogy ez volt az egész magyar cselgáncs csapat legjobb eredménye az olimpián.

Valter Attila a múlt évi Tour de Hongrie megnyerése és az idei Giro d’Italia körversenyen elért remek szereplése után egyedüliként képviselhette hazánkat az országúti kerékpárosok mezőnyében. Ugyan nem sikerült jól számára az olimpia (hivatalosan nem fejezte be a versenyt), de már önmagában a kijutás és az elmúlt egy éves kimagaslóan sikeres versenyzése okán már 23 évesen továbbra is a magyar kerékpársport legnagyobb klasszisának számít. A Csömörön felnőtt, a helyi kerékpár szakosztályból húszévesen profi klubba igazoló Valter lendülete remélhetőleg legalább a következő olimpiáig eltart majd.

A csömöri kerékpáros utánpótlás képzés erejét mutatja, hogy a másik magyar férfi versenyző, a mountain bike szakágat képviselő Parti András (32. helyezést ért el) is korábban a települési klubban bringázott. Magyar bajnoki címét legutóbb éppen a Csömöri Bringafesztivál keretében megrendezett országos bajnokságon védte meg július közepén. A női mezőnyt képviselő olimpikon is Csömörön lett magyar bajnok idén: Vas Kata Blanka óriási hajrával a magyar kerékpársport történetének legjobb eredményét elérve 4. lett három svájci versenyző mögött Tokióban.

Végül megemlítjük, hogy sokáig reménykedtünk egy másik, potenciális éremesélyes csömöri sportoló, a világbajnok Balaska Márk kajakozó kijutásában is. Sajnos az idei olimpiai kajak-kenu versenyprogramban végül nem szerepelt a K2 200 méter, ahol ő igazi világklasszisnak számít, más számban pedig – ugyan közel járt hozzá - nem tudta kiharcolni az olimpiai indulást.

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.