A csodaszép hótakaró volt az igazi ajándék a Mindenki Karácsonyán

December 15-én téli ünnepi hangulat fogadta a Hősök terén a délelőtti termelői piac vásárlóit, majd délután a Mindenki Karácsonya résztvevőit és látogatóit.
Hullott a hó, pattogott a tűz, forralt bor és sütemények fűszeres illata lengte be a teret. S bár a sátrakban szorgoskodó civil szervezetek képviselőinek nem könnyítette meg a dolgát a havazás, a hideg, a jótékonysági vásár portékái, vendégváró falatjai kicsalták a nézelődőket. Az Idősek Szeretet ünnepe után még világosban vehettük szemügyre többek között a Csömöri Állatvédők mókás, állatfigurákkal díszített köveit, a Tere-Fere Klub ízléses asztal díszeit és grincs fáit, kortyolgathattuk a Baba-Mama Klub e-mentes gumibogyó szörpjét vagy a Kertbarát Kör helyi termésből készült forralt borát. S a fellépés előtt bizonyára sokaknak lecsúszott még egy palacsinta a Csicsörke standjánál.
A Csömöri Civil Egyesület sátránál a finom falatok és forró italok mellett kora délután „vegyész karácsonyfát” készíthettek a gyerekek: az Alkotó Részecskék tudományos játszóház kísérletének eredményét mindenki hazavihette.
Mire besötétedett, minden standnál és a falu karácsonyfáján is kigyúltak a fények, mécsesek, gyertyák. Aki a művelődési ház nagytermét választotta, belülről nem csak a lámpák fényében csillogó hóesésben gyönyörködhetett, de a téli ünnepkör szokásaiból, a Kárpát-medence néptáncos örökségéből is ízelítőt kaphatott a Báló Lipót és a Tiszta Forrás Népdalkör, valamint a Csicsörke Néptánc Együttes csoportjainak előadásában. De még ezt követően is érdemes volt leülni a téren finom falatokra Sramkó János büféjénél, s hozzá adományként vásárolt forralt bort vagy teát kortyolgatni, mert a Csömöri Civil Egyesület szervezésében Szántó Dóra Viola közös karácsonyi éneklésre hívta a nagy sátor alatt ücsörgőket. Citeraszó mellett csendültek fel aznap este többször is a jól ismert dallamok, egyre több kíváncsi kisgyerek és a dalokba be-bekapcsolódó felnőtt örömére.
A csömöri civil szervezetek a tízedik éve szervezik meg együtt a Mindenki Karácsonyának részeként a jótékonysági árulásukat a hangulatos sátrakban.
És végül az Adventi Kultúrkvízről! A Csömöri Civil Egyesület adventi játékában Hoffman Szofi és apukája adott le 5+2 helyes megfejtést, nyereményük Tormay Tibor: Híres-Rímes Kvízkötete.
Köszönjük, hogy velünk játszottak! Helytörténeti feladványainkat és fejtörőinket jövőre is folytatjuk itt a Csömöri Hírek oldalain!
(Címlapkép: Vargosz)
 

Hozzászólok