Világraszóló csömöri sportsikerek a hétvégén

Sosem volt még olyan eredményes hétvégéje a csömöri sportolóknak, mint az elmúlt napokban.
 
Szombaton a csömöri Valter Attila világraszóló sikert könyvelhetett el, miután az országúti kerékpársport  legfontosabb és legnehezebb versenyén, a 23 év alatti korosztályban a mini Tour de France-nak tartott Tour de l'Avenir hegyi szakaszát megnyerte. Újoncként az összetett versenyben tizenharmadik lett, ami szintén példa nélküli a magyar kerékpársport életében. A verseny története során először vett részt a magyar U23-as válogatott a rangos országúti kerékpárversenyen. Attila a Cube-Csömör színeiben érett válogatott sportolóvá, egy éve profi szerződést kapott a CCC Development Team nemzetközi csapatában. Édesapja nyomdokain jár, hiszen a csömöri szakosztály vezetőedzője, a szövetségi kapitány Valter Tibor korábban többszörös magyar bajnok volt országúti kerékpározásban. Júniusban versenyzőként, illetve a Csömöri Bringafesztivál versenyének fő szervezőjeként találkozhattunk velük a Bulgárkertben. A mostani sikerről a Csömör sport oldalon található összeállítás.

Vasárnap óriási sikert aratott Balaska Márk a szegedi gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon, ahol a csömöri, még junior korú versenyző társával, Apagyi Leventével bronzérmet szerzett a felnőtt kajakpárosok 200 méteres, klasszikus sprint számában. A sportoló felkészülését az önkormányzat évek óta támogatja. Balaska Márk lapátján szerepel otthona, Csömör logója is. A világbajnoki bronzérmes a verseny utáni villáminterjúban csak annyit mondott a sokezer tomboló szurkolónak: "Köszönöm, hogy nem csak a focit nézitek!" A világverseny közönségének magyar zászló erdejében Csömör zászló is lobogott, hiszen a szegedi lelátóról Fábri István polgármester is szurkolt Balaskáéknak. A csömöri sportoldal tudósítása itt található.

Szintén ehhez a hétvégéhez kapcsolódik, hogy szombaton a Csömöri Sportcsarnok adott otthont az országos nyílt veterán asztalitenisz ranglistaversenynek, amely során 18 versenyszámban 27 kupa és 108 érem talált gazdára. Másnap a Decathlon Ligák Kupája I. Liga csapatverseny került megrendezésre. Az eddigi legrangosabb csömöri pingpong hétvége egyik szervezője olimpikonunk, a Csömöri Pingpong SE vezetője, Németh Károly volt. Részletek szintén a Csömör sport oldalon olvashatóak.
 

Hozzászólok