Átmeneti szállás lehet egészségügyiseknek az új Csömöri Vendégház

Az önkormányzat a kistarcsai kórházba érkező új dolgozóknak ajánlotta fel átmenetileg a nemrég elkészült helyi vendégházat.
 
Éppen ezen a hétvégén fogadta volna első vendégeit az önkormányzati önerőből elkészült helyi vendégház, a település első szálláshelye. Csehországból érkezett volna egy közel 30 fős iskolai együttes a helyi zeneiskola által szervezett első csömöri Big-Band találkozóra, azonban ez a rendezvény is elmarad a koronavírus-járvány miatt.
        A napokban dr. Kiss Zsuzsanna és dr. Hülitzer Katinka háziorvosok hívták fel a figyelmét az önkormányzatnak, hogy rövidesen szállás gondokkal küzdhet a kistarcsai Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, mivel zajlik a más településről, akár messze vidékről érkező egészségügyi önkéntesek toborzása, de a jelenlegi bejáró dolgozóknak is gondjuk akadhat, ha kijárási tilalmat rendelnek el Magyarországon. Fábri István polgármester éppen ezért megkereste a szomszédos településen működő, regionális funkciókat ellátó kórház vezetését, hogy a település szívesen segít az intézmény átmeneti szállásgondjainak enyhítésében. A 3-szor 2, illetve 3 szobás apartman szállásból és 4 kétágyas szobából álló új Béke téri vendégházban összesen 29 fő kulturált elszállásolására lenne mód. Az önkormányzat a szállást teljesen ingyen bocsájtja rendelkezésre az elkövetkező hetekben, hónapokban, sőt, térítésmentesen meleg étkezést is biztosít a „Vészhelyzet” időszakában nagy munkát vállaló egészségügyi dolgozóknak.
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.