És győznek, és győznek, és győznek...

Parádés hetet produkált a Csömör KSK férfi kézilabda csapata, éppen olyat, mint a labdarúgó együttes: mindkét gárda zsinórban három győzelmet aratott, és előtte is sokat.

            Győzelmekkel kezdték és azokkal is folytatták kézlabdásaink és futballistáink a tavaszt.
Április 10-18. között a hétvégi fordulók mellett hét közben is pótoltak mérkőzést a csapatok a járványügyi halasztások miatt – természetesen minden mérkőzés zárt kapuk mellett zajlott.
            A Csömör KSK férfi kézilabda csapata a vesztett pontok alapján a második az NB II Északi csoportjában. Két nyitó tavaszi győzelem után hosszabb járványügyi szünet következett, majd először április 10-én a tabella hátsó felében található Pilisvörösvári KSK-t fektették két vállra három góllal (31-28). Ezt követően az egyik kieső helyen álló együttes, a fővárosi Mikolik Handball School ellen az egész bajnokság egyik legnagyobb arányú győzelmét aratták (43-24). Most szombaton Budapest XVII. kerületének csapatához, a 6. helyen álló Rákosmenti KSK-hoz látogatottak Bagyánszki Zsolt vezető edző játékosai, és meglepően biztos, tizenhárom gólos győzelemmel (15-28) tértek haza idegenből. (Érdekesség, hogy a fővárosi csapat hagyománytiszteletből a mai napig megőrizte a nevében a Községi Sport Kör elnevezést Rákoskert Budapesthez csatlakozása után is. A Pilisvörösvár KSK nevében a „KSK” azonban Kézilabda Sportkört jelent.)
            A több sérülés és járványügyi hiányzás ellenére némileg tartalékos csapat számára kiváló hangolás volt ez az ötös győzelmi sorozat a bajnokság legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésére, a jelenlegi első helyezett Salgótarjáni KC aranyrangadóra (a leírtakból látható egyébként, hogy több csapat kérése ellenére nem függesztették fel a bajnokságot). Nagy kár, hogy vasárnap közönség nélkül kell játszani ezt a mérkőzést is, hiszen a két csapat legutóbbi csömöri összecsapása - amely nem mellesleg parádés hazai győzelemmel zárult - felejthetetlen élményt jelentett minden kézilabda rajongónak.
            A kézilabda mérkőzésekről itt olvashatók részletes tudósítások.
            A Csömör KSK labdarúgói is nagy menetelésben vannak eddig tavasszal. A győzelmi sorozat már az utolsó őszi mérkőzéseken elkezdődött, így már egymás után 10 mérkőzésből 8 csatát megnyertek, emellett 1 döntetlen és 1 vereség a mérleg. Jelenleg a hatodik helyen állnak az Illés Károly és Farkas Sándor edzői páros által irányított kék-sárgák, jóllehet ősszel még a 12. helyen is szerénykedett a jelentős átszervezésen átesett szakosztály felnőtt gárdája.
            Az április eleji Aszódi FC elleni idegenbeli gólparádés győzelem (1-7) után az elmúlt héten egymás után három olyan csapat ellen kellett helyt állniuk a csömöri kék-sárgáknak, akik márciusban még előttük álltak a tabellán. Az ötödik helyezett Isaszeg elleni, magabiztos 2-0-ás győzelem (április 11.) mutatta, hogy a csömöri labdarúgó csapat egyértelműen szintet lépett ősz óta. A dobogón tanyázó Leányfalui SE elleni látványos szerdai mérkőzésen elért 4-2-es diadal pedig azt is jelezte, hogy a bajnokság egyik legjobb védelmét jelentő csömöri alakulat immár minőségi és szórakoztató csatárjátékra is képes bárki ellen. (A mérkőzések zárt kapusak, tehát ezt a szurkolóknak egyelőre el kell hinniük...). Most vasárnap pedig a Piliscsabai SE távozott 1-0-ás vereséggel a csömöri pályáról, akitől ősszel idegenben m
ég 3-0-s vereséget szenvedtünk. Jegyezzük meg: a bajnokságban ellenünk megítélt négy büntetőből hármat (!) Kiss Tamás kapus bravúrosan kivédett, ráadásul mindig kulcsfontosságú pillanatban.
             A kézilabdásokhoz hasonlóan azonban a labdarúgók számára is a legnehezebb megmérettetés következik a hétvégén: a tabellát magabiztosan, hat ponttal vezető UFC Gyömrő otthonába látogat a csapat vasárnap.
            A labdarúgó mérkőzésekről itt olvashatók részletes tudósítások.
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.