Ötből öt – meggyőző csömöri futball rajt

A tavaszi idény mindegyik mérkőzését megnyerte eddig a Csömör KSK labdarúgó csapata és jelenleg dobogó közeli helyen tanyázik a tabellán.

Az első két mérkőzést a rossz időjárás miatt el kellett halasztania labdarúgócsapatunknak februárban – de aztán beindult a henger….
Március 4-én, a Váchartyán otthonában biztos 2-0-s sikert aratott a harmadik éve Illés Károly által irányított együttes a megyei másodosztály északi csoportjában. A helyszín érdekessége az volt, hogy ezen a kistelepülésen játszotta első mérkőzését (akkor még egy osztállyal lejjebb) a négy évtizedes szünet után megalakuló labdarúgó csapat.

A második mérkőzésre Csomádon, óriási szélviharban került sor, ahol a listavezető és a hírek szerint anyagilag is eléggé támogatott, akkor a tabella élén álló Cso-Ki Sport együttesét 3-0-s félidő után 4-3-ra, utolsó percben lőtt góllal sikerült legyőzni. Az ellenfélnél a korábbi válogatott játékos, Kenesei Krisztián játszott csatár poszton, aki jelenleg a bajnokság góllövő listáját is vezeti (korábban az első osztályban is gólkirályi címet szerzett).

A következő mérkőzésre már a csömöri sporttelepen került sor a Mogyoród FC ellen. A találkozót szomszédvárak rangadójának szokták nevezni, most ez erős túlzás lett volna, mert a vendégek az utolsó helyen állnak. A mérkőzés gyászszünettel kezdődött: a mogyoródiakat erősítő, csömöri Maruzsi Mété édesapja ugyanis nemrég hunyt el, és aki sok szállal kötődött a csömöri focihoz. A találkozó eredménye önmagáért beszélt: 10-1. A korábbi idény gólkirálya, a csömöri Gidály Mihály öt gólt (!) rúgott a teljesen egyoldalú mérkőzésen.

Március utolsó szombatján viszont már lényegesen nehezebb ellenfél, a tabella első felében tanyázó szentendrei Dunakanyar SE érkezett Csömörre. Az ellenfél kétszer is vezetett, de a mindkét alkalommal egyenlítő hazai csapat a végén fordítani tudott: a 84. percben Czakó szerezte a győztes gólt! A második félidőben kissé zaklatott volt a hangulat a pályán és a nézőtéren is, miután az ellenfélnél Fischer Zsigmond, aki sokáig Csömörön és a Rubeolában is játszott, ünnepelve gólját a hazai kispad előtt próbálta hergelni a környezetét - ám a mindent eldöntő csömöri gól után már a földre rogyva kellett fejet hajtania a jobbik csapat előtt.

Most hétvégén (április 1.) pedig újabb idegenbeli győzelem következett. Pécelen a tavasszal otthon még veretlen hazaiak pedig minden segítséget megkaptak a játékvezetőtől... Az első félidőben az ős csömöri, Tihanyi Ármin góljával szereztünk vezetést (0-1). A második félidő elején, vélelmes szituációban, a játékvezető második sárga lapja után kiállította csapatunkból Székelyt. Az emberhátrány ellenére Gidály Mihály később csodaszép, 40 méteres emeléssel vette be a hazaiak kapuját és növelte az előnyünket (0-2). Utolsó bírói segítségként egy ajándék tizenegyest kapott a Pécel, amit azonban Kiss Tamás hárított – háló őrünk évek óta számolatlanul védi ki az ellenfél büntetőit.

A zsinórban öt győzelemmel a tavasz legjobbja eddig a csömöri együttes a bajnoki mezőnyben. Legközelebb, húsvét szombatján 18.00 órától az első osztályú Vác, majd a Ferencváros korábbi játékosa, Rob Kornél által irányított Vác-Deákvár Se lesz a Csömör KSK ellenfele. A két csapat mérkőzése rendszerint igen feszült hangulatú, gyakoriak a kiállítások és a fordulatok….

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.