Futball győzelem, futsal vereség

A kiesés ellen küzdő első osztályú Rubeola kikapott, a megyei harmadosztályban újoncként a dobogón található Csömör KSK kínkeservesen nyert a hétvégén.
 
A futsal NB/I megalapítása óta megszakítás nélkül az első osztályban játszó Rubeola FC Csömör futsal csapata az elmúlt években az egyre professzionalizálódó (ami hazai viszonylatban elsősorban a pénzközpontúságot jelenti) mezőnyben, ha nehezen is, de még mindig tartja a lépést. Most ismét az alsóházi rájátszásban érdekelt a Takó Csaba edző által irányított együttes. A reális cél az utolsó előtti hely megszerzése, ami az egyik másodosztályú csapattal való osztályozó lehetőségét jelenti. A legutóbbi mérkőzésen szombaton, a fővárosi Elektromos csarnokban az 1988 Déli FC ellen végig változatos mérkőzésen sajnos nem sikerült a pontszerzés: 1988 Déli FC – Rubeola FC Csömör 5-4 (3-3). A csömöri gólokat Érsek Tamás, Tihanyi Ármin, Smeló Dávid és Varga Csaba szerezték. A találkozóról a futsal országos honlapján olvasható részletes tudósítás.
            Egy fokkal jobban ment viszont vasárnap annak a néhány rubeolásnak, akik meghatározó tagjai a nagypályás Csömör KSK labdarúgó csapatának. A Pest megye III. osztályában szereplő gárda ugyan nagy küzdelemben, de két vállra fektette a középmezőnyhöz tartozó Vácrátót KSE együttesét. A győztes gólt már a mérkőzés elején, a 11. percben megszerezte az egyik ügyeletes gólfelelős, Riscuita Ákos. A második félidőben is több helyzete volt a hazai csapatnak – egy alkalommal Tihanyi Ármin közeli lövése a kapufán csattant –, hátul pedig Takó Csaba játékos edző és a tapasztalt Nagy Zoltán vezérletével biztosan állták az olykor veszélyes vendégrohamokat. A mezőnyben újonc, a nemrég felépült hazai pályán játszó csömöri csapat jelenleg a 2-3. helyen található a bajnokságban.

Hozzászólok