Dorosz Dávid berúgta a kampányajtót Csömörön…

…de Tuzson Bence is intenzíven kampányol már.

Az országgyűlési képviselők választását ugyan csak a napokban írták ki, de már január elejétől intenzíven kampányol a két fő politikai tábor jelöltje Pest megye 5. számú választókörzetének településein, így Csömörön is.
A leglátványosabb jelenlétet eddig egyértelműen Dorosz Dávid, az Egységben Magyarországért ellenzéki képviselőjelöltje mutatta nagyközségünk utcáin. Ehhez segített neki az is, hogy decemberben és januárban ellenzéki népszavazásos aláírásgyűjtés zajlott (kínai egyetem elleni tiltakozás és állásjáradék meghosszabbítása ügyében), aminek részeként a művelődési ház előtt standolt három hétvégén az őt segítő segítő helyi és körzeti aktivistákkal. Decemberben-januárban Helyi hírhozó című újságjukat is eljuttatták a csömöri háztartások jelentős részébe.
Most hétvégén azonban ennél is intenzívebb kampányba kezdett a Párbeszéd és a 2019-ben sikeres főpolgármesteri kampányt vezető Dorosz: sok társával együtt a falu utcáit járva kopogtatnak be az emberekhez, átadva a bemutatkozó levelüket és támogatásukat kérve. Ilyen típusú és intenzitású személyes kampányra, amikor a jelölt maga is járta az utcákat, országgyűlési választások esetében nagyon rég volt példa Csömörön, talán az 1990-es és 1994-es választáson, de arra már alig emlékszünk… Erről a jelölt személyes Facebook oldalán is beszámolt: https://www.facebook.com/doroszdavidhu

A FIDESZ jelöltje, Tuzson Bence sem tétlenkedik azonban. Ő a települési kapcsolatait mutatja be Facebook oldalán, illetve több, nagy fejlesztési tervet-döntést ismertetett már, ami a választókörzet településeit érinti (Dunakeszi, Fót). Csömör esetében elősorban az új iskola építésének előkészületeiről írt. Több látogatást tett helyi intézményeknél, a polgármesteri hivatalban, a református templomban és a szlovák házban, legutóbb pedig a nemrég felállított II. világháborús emlékműnél. Ezekről a látogatásokról ő is saját Facebook oldalán számolt be: https://hu-hu.facebook.com/tuzson.bence

A közösségi oldalak intenzív használata mellett ami közös még mindkét jelölt kampányában, az a települési vezetőkkel való jó kapcsolat bemutatása. Ez persze nyilván egyszerűbb Tuzson Bencének, hiszen jelenleg ő a körzet országgyűlési képviselője. Állandó partnere ezekben a kampányfogásokban Dióssy Csaba, a választókörzet központjának számító Dunakeszi fideszes polgármestere. Ám a független polgármesterekkel, Pásztor Béla (Veresegyház) és Fábri István (Csömör) is többször posztolt már képet egyeztetéseiről, találkozásokról. Ez utóbbi két polgármesterrel Dorosz Dávid is szívesen fotózkodik különböző helyszíneken. Az ő fix embere azonban elősorban Balogh Csaba, Göd fiatal Momentumos polgármestere, aki a gödi Samsung gyár körüli óriási botrány ügyében gyakran szerepel az országos médiában is, és pártja okán a Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt vezette Egységben Magyarországért ellenzéki tömörülés tagja egyben.
Végül egy érdekesség: ugyan mindkettő jelölt doktori címmel rendelkezik, de a nyilvános honlapjukon, Facebookos anyagaikon vagy szórólapjaikon egyik sem használja neve előtt a „dr.”-t.
(Fotó: Dorosz Dávid Facebbok oldala)

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.