Látványos futball győzelem Vác ellen

Erre vár egy igazi szurkoló: rangadón, hazai pályán, kétgólos hátrányból fordítva, a hosszabbításban lőtt góllal nyerni...
 
A forduló előtt a tabellán negyedik helyen álló Csömör KSK labdarúgó csapata a közvetlenül őt követő Vác-Deákvár SE együttesét fogadta a megyei bajnokságban. A meleg, tavaszias időjárás ideális körülményeket teremtett a jó talajú, gyönyörű fekvésű csömöri pályán nem csak a játékosoknak, hanem a százfős közönségnek is.
A mérkőzés első félidejének kevés eseménye és közepes irama nem is zavarta meg a vasárnapi szieszta hangulatot, bár a 39. percben megszerzett vendég vezetést nem nyugtázta örömmel a hazai közönség (0-1, Bögér). Néhány sör szünetbeli elfogyasztása után jobbra számítottak a mindenféle szintű focit szemmel láthatólag évtizedek óta „fogyasztó” csömöri törzsszurkolók, mint hogy a 49. percben még tovább növelje is előnyét a váci csapat (0-2, Hegyvári).
Aztán elkezdtek futballozni a hagyományos sárga-kékben játszó csömöriek… Az 59. percben szép góllal csökkentette a hátrányt a hazai góllövőlistát vezető Fischer (1-2). Több helyzet adódott ezt követően mindkét oldalon, de ismét a sárga-kékek örülhettek, hiszen Dauner jól eltalált távoli lövése a bal alsó sarokban kötött ki (2-2). Pár percen belül azonban majdnem ismét vezettek a váciak: a hazai kapu előtt bizonytalankodtak a csömöri védők, végül a kapus volt kénytelen szabálytalankodni, hogy megakadályozza a gólt. A sárga lapot és tizenegyest érő beavatkozás után azonban Dobi bravúrral védte ki a büntetőt. És még csak ezután jött a ráadás! A 91. percben egy kiváló átadás után a hosszú oldalon érkező, csereként beállt Maruzsi helyezett a kapuba, megszerezve ezzel a győztes gólt (3-2). A második félidőben lelkesen szurkoló hazai közönség vastapssal jutalmazta a teljesítményt.
A győzelemmel újkori történetének legjobb pozíciójába, a dobogóra került a Csömör KSK labdarúgó csapata a megyei bajnokság másodosztályában. A következő mérkőzést a csapat egy hét múlva a második helyen álló Veresegyháza otthonában játssza.
A mérkőzés hivatalos jegyzőkönyve és képgalériája itt található.

 

Hozzászólok