Új utcabútorok Csömörön: csomagautomaták

Mint a gomba eső után, úgy jelennek meg az újabb és újabb csomagautomaták a faluban. (A cikk végén lista a helyi átvételi pontokról.)

Egyre többen választják a vásárlás online formáját, kényelmi, időtakarékossági szempontok miatt, de gyakran előfordul, hogy amiatt kényszerülünk rá, mert egy-egy áruház kínálata jóval bővebb az online shopban, mint a fizikai áruházban - és sok terméket eleve csak online kínál egy-egy szolgáltató. A Covid is elősegítette az online vásárlások számának növekedését. Bár a szolgáltatók szerint még mindig a futár/házhozszállítás megoldást részesítjük előnyben, egyre többen választják a csomagautomatákat, mert így nincsenek futárhoz és időponthoz kötve.

Igazi alternatívája mindez a házhoz szállításnak, hiszen annak kényelme gyakran csak látszólagos, mert otthon kell lennünk hozzá a megadott időpontban. A postahivatalok hagyományos szolgáltatása régóta a csomagküldés-csomagátvétel, de mindez csak a nappali nyitva tartás alatt, kisebb-nagyobb sorbaállás után volt elérhető (és most is az). Az éjjel-nappali és gyors csomagátvétel, egyfajta postafiók szolgáltatásként, az egyik komoly újdonsága a rendszernek.
A kérdés már csak az, hogy miért nem léptek a postahivatalok már korábban ilyen éjjel-nappal üzemelő automaták felállításával?...

Csömörön a Béke téri pékáru bolt mellé telepítették az első automatát nagyjából két éve (előtte a Major úti szoláriumban volt csomagátvételi szolgáltatás). Rövid időn belül a településen még hat csomagautomata nőtt ki a földből a Prímánál és a COOP (Szövi) parkolójában, de „természetesen” a Határ úti üzletközpontnál (Auchan, Decathlon) is többet telepítettek, így már, ha jól számoljuk, tizenegy csomagautomata áll rendelkezésünkre.
Ha megnézzük, Csömörön az összes nagyobb áruház, bolt mellett találunk csomagautomatákat, kivéve a legforgalmasabb utunkat: a Major útra egyelőre egyet sem telepítettek.

Íme a lista:

Szabadság út 46.- Béke tér (Mónika Pékáru bolt)
Easybox
Packeta Z-BOX

Szabadság út 2. (COOP-Szövi parkoló)
GLS
Packeta Z-BOX

Laky sarok-Szedervölgyi u. (Príma áruház mellett)
Foxpost
Easybox
MPL

Határ út 2. (Decathlon áruház bejáratánál)
Foxpost

Határ út 6. (az Auchan épületének jobb oldali bejáratánál)
Easybox

Packeta Z-BOX
MPL

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.