Faültetés a patakhídnál

A Csömöri Civil Egyesület hétvégén faültetési akciót szervezett a Rákóczi út patakhídhoz közeli részén.
 
A település legforgalmasabb útvonala, a Major út-Jókai út-Rákóczi úti szakasz. A fő utak utóbbi években tapasztalt látványos megújulása azonban itt kevéssé érződik, bár a teljes útfelújítások, gyalogátkelőhelyek, felfestések jóval rendezettebb utcaképet eredményeztek a korábbiakhoz képest. Ezen belül is a Vágóhíd utca és a Csömöri-patakhíd közötti szakasz a legsivárabb, hiszen itt semmi növényzet nem található. (A muskátlis patakhíd persze már szép látványt nyújt.) Emiatt is választotta faültetési akciójának „célpontjául” az Egyesület népes csapata az itteni járda melletti sávot. A fákat a közeli Csömöri-patakból mert friss, természetes vízzel öntézték meg...
 
Az egyesületi tagok számára a pataksétány és közvetlen környezete azonban eleve kiemelt helyszín, hiszen öt éve több más helyi közösséggel együtt dolgoznak Csömör központja természeti értékének a megőrzésén, csinosításán, illetve járhatóvá tételén. Ennek eredményeként alakult ki a pataksétány az Ulicska gyalogút és a Szabadság út, majd a Szabadság út és a Jókai utca között. Abban is és a mostani akcióban is az önkormányzati községgondnokság, illetve a zöldterületi „jogutódja”, a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. nyújtott logisztikai segítséget. Az ültetésen kívül az egyesületi tagok finanszírozták a facsemeték megvásárlását.
 
A mostani akció nem előzmény nélküli, hiszen hat évvel ezelőtt a Szabadság úti bekötő út mellett szintén saját felajánlásból ültettek szép fasort a civil képviselők.
 
A japán cseresznyék Sipos Tamás és Eigler Tamás főszervezők reményei szerint már jövő tavasszal virágozni fognak – mindannyiunk örömére. Addig is kék-sárga szalagok díszítik a most még virág nélküli, szép leveles fákat.

 

Hozzászólok