Az országban nyitnak, Csömörön zárnak a boltok…

Pontosabban: több élelmiszerbolt.

Még pontosabban: két bolt végleg, egy bolt áprilisra.
Konkrétan pedig:

Információink szerint a Béke téren április végével felmondta bérleti szerződését a Reál élelmiszerboltot működtető családi vállalkozás. A helyén várhatóan nem ábécé, hanem egyéb, még nem tudni milyen, szolgáltatás jelenik meg. Nem lényegtelen változás lenne ez az Újtelep-Hőstelep, vagyis a második legrégebbi és második legnagyobb településrész életében, ugyanis 1960-tól működik ezen a helyen vegyesbolt, élelmiszerbolt, ábécé. Várhatóan nem élelmiszer kiskereskedés, hanem teljesen más jellegű szolgáltatás jelenik majd meg az épületben, de egyelőre még nincs új bérlő. Az épület egyébként, nem mellékesen, a Gödöllői Coop Zrt. tulajdona, amely cég a szocialista időszak Gödöllői ÁFÉSZ üzleteit vette át a térségben anno, így Csömörön is, többek között a Béke téri és a Kossuth utcai boltot. Ez a két üzlet volt évtizedekig a két legnagyobb helyi üzlet Csömör belső lakóövezetiben a Príma 2019-es megnyitásáig.
     A Béke tértől nem messze egy másik ismert bolt is bezár: a Trió. A HÉV-átjárónál található üzlet az 1990-es évek első felében nyitott meg és máig a legtovább, este 10 óráig nyitva tartó élelmiszer bolt. Nyilván ez is volt az egyik oka a népszerűségének sokáig, no meg az, hogy a település máig legforgalmasabb pontján, a Major úton található. Úgy tudjuk, hogy van esély arra, hogy továbbra is élelmiszerbolt működjön itt, mert a bérlő az árukészlettel együtt kívánja tovább adni a bolt működtetési jogát. Nagyon nem mellesleg: a bolt üzemeltetője ugyanaz a családi vállalkozás, amely a Reált is működteti. Az itteni épület tulajdonosa ugyanakkor a Csömöri Gazdaszövetkezet, amely a szocialista időszak téesz ingatlanjait adja ki a Major úton (pl. fatelep, autószerelő műhely, benzinkút, Tüzép, nyílászáró bolt, és persze a belső régi téesz területeket, épületeket, ahol asztalos műhely, szerszámbolt, autó-javító műhelyek működnek).
     Szerencsére csak rövid időre, egy nagy leltár és felújítás idejére zárt be Húsvétkor a Gödöllői Coop Zrt. másik nagy üzlete, a „Szövi”: a Kossuth utca-Szabadság út sarkán lévő élelmiszerbolt április 22-én nyit.
     A közel ezer családi házat magában foglaló Újtelep-Hőstelep településrészen májustól így tehát egy élelmiszerbolt működik csak, a Szabadság úti Joker ábécé és háztartási bolt. Na de az itt lakóknak egy kis vigasz, hogy ne csak negatív hírekkel szolgáljunk a szolgáltatási szférából: errefelé található két pékség és két nemzeti dohánybolt is, a legnépszerűbb zöldséges (a HÉV-átjárónál), na és a legkedveltebb presszó: a „Felvári”. Igaz, utóbbi jelenleg zárva van, de közel már a foci EB…
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.