Kezdődnek a bálok!

Karitász jótékonysági bál lesz szombaton, majd egy hét múlva Erzsébet-Katalin napi bál. A január közepén kezdődő báli szezon pedig igazi meglepetésekkel szolgál: újra lesz egészségügyi bál, sőt, a Laky óvoda is önálló bált szervez.
 
Idén novemberben két bált tartanak az adventi időszak előtt, utána másfél hónapos szünet következik, majd január közepétől indul a másfél hónapos „hivatalos” báli szezon. Két hagyományos rendezvény viszont elmarad, mindkettőnek a sportcsarnok adott korábban helyet. A bálok belépőjegyesek és mindegyik nyitott, vagyis bárki részt vehet rajta, ha kap rá jegyet... Érdeklődni előzetesen a szervezőknél, illetve a rendezvény helyszínén (művelődési ház, sportcsarnok) lehet. A sportbált leszámítva, amely egy pénteki napon lesz, minden eseményt szombaton tartanak.
            November 16. Karitász bál. Idén hatodik alkalommal rendezi meg jótékonysági bálját az alaptevékenységét tekintve önkéntes, szociális-támogató munkát végző Csömöri Szent Rita Karitász Közösség. Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Ház.
            November 23. Erzsébet-Katalin napi bál. Több mint három évtizedes hagyományú rendezvény, amelyet a helyi kertbarátok szerveznek. Erzsébetek és Katalinok az este legkedvesebb vendégei… Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Ház.
            Nem bál, hanem változatos kulturális programú rendezvény az idén második alkalommal megszervezett november 30-i jótékonysági est, amelyet a Csömöri Állatvédő Civil Szervezet rendez a művelődési házban.
            Novemberben viszont két bál is elmarad, mindkettő szervezési okokból. Az egyik a Pest megyei hagyományőrző szlovák nemzetiségi csoportok „Tollfosztó” című rendezvénye, amelynek már hat éve a Csömör Sportcsarnok adott otthont. A szervezők már hónapokkal korábban jelezték, hogy idén nem, de jövőre megtartják a több mint ötszáz résztvevővel zajló nemzetiségi seregszemlét. A helyi általános iskola „Márton-napi bálja” is elmarad, aminek szintén a sportcsarnok a helyszíne immár másfél évtizede. Az iskolavezetés változó tartalmú közleményeiben szervezési okokra hivatkozva mondta le idén a rendezvényt.
            Január 18. Egészségügyi bál. Fél évszázadra visszanyúló esemény, az „első bál” az advent után kezdődő farsangi szezonban. Kezdetben „Vöröskeresztes bál”-nak hívták, a kilencvenes években nevezték el „Egészségügyi bál”-nak, ami kifejezi, hogy a helyi orvosok, patikusok, egészségügyi dolgozók a szervező házigazdák. Ötéves szünet után indul újra, köszönhetően többek között az eseményre lelkesen készülő sok új orvosnak, védőnőnek, egészségügyi asszisztensnek is, akik az új egészségházban egyre inkább közösséggé is szerveződtek az elmúlt fél évben. Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Ház.
            Január 25. Szlovák bál. A helyi szlovák nemzetiségi önkormányzat több mint tíz éve szervezi meg a hagyományőrző csoportjaik műsorával színesített bált, melyen mindig fergeteges a hangulat. Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Ház.
            Február 1. Kertbarát farsangi bál. Az egyetlen felnőtt jelmezes bál Csömörön. A beöltöző farsangozók miatt is sajátos hangulatú, derűs rendezvényt a Turnovszky István Kertbarát Kör már több mint három évtizede minden évben megrendezi. Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Ház.
            Február 7. Sportbál. A sportolók laza seregszemléjének ezen eseményének kezdete még a kilencvenes évek második felére nyúlik vissza, ami néhány éves szünet után 2012-ben indult újra. A látványosan fejlődő és egyre nagyobb tömegeket érintő helyi sportélet fellendülése egyre nagyobb létszámú bálozót is eredményezett. A szervező önkormányzati sport kft hagyományosan ekkor adja át az év sportolója díjakat is. Helyszín: Csömör Sportcsarnok.
            Február 15. Laky Óvodabál. Három éve szerveztek először óvodabált Csömörön, ami gigantikus siker volt: soha nem látott mennyiségű szülő ropta a táncot a sportcsarnokban. Az elmúlt két évben is megszervezték az eseményt. Egy éve azonban a Kacsóh P. utcai tagóvoda önálló, egyházi fenntartású intézmény lett, és a „kis óvoda” jövő tavasszal már saját, kicsit más karakterű jótékonysági rendezvényt szervez. Az önkormányzati fenntartású, kétszer nagyobb gyereklétszámú Laky óvoda pedig szintén „megrázza” magát, és saját jótékonysági bált rendez. Az esemény azért is különleges lesz, mert az iskolai bál elmaradása miatt az idei téli időszakban ez lesz az egyetlen szülői bál Csömörön. Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Ház.

(Írásunk fotójának forrása: www.csomor.hu.)
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.