Három év után újra báli szezon

Fergeteges egészségügyi bállal indult újra, több év után, a helyi báli szezon – reméljük, idén nem is szakad meg…

2020 év elején tartották meg utoljára a báli szezon eseményeit januárban-februárban, aztán berobbant a koronavírus-járvány, és 2021-ben, majd 2022-ben is elmaradtak a népszerű közösségi események.
2022 őszén négy év után tartottak ismét Márton-napi iskolabált a sportcsarnokban. Másnap, ugyanitt, a megyei szlovák nemzetiségi önkormányzatok tradicionális Tollfosztó című rendezvényére is sor kerülhetett, amelyen az országos szlovák önkormányzat elnöke, a szlovákok országgyűlési szószólója és a egyházi és nemzetiségi ügyekért felelős államtitkár is részt vett. Novemberben még egy nagy hagyományú közösségi eseményt is megtartottak, a kertbarát kör Erzsébet-Katalin napi bálját a művelődési házban.
Az idei báli szezon január 14-én kezdődött az „első bállal”: ekkor az utóbbi években igen népesre duzzadt helyi egészségügyi dolgozók báljának adott otthont a Petőfi Sándor Művelődési Ház. A jelen lévők egyöntetű véleménye szerint kiemelkedő színvonalú programmal és kiváló hangulattal indult újra a csömöri báli szezon. A rendezők jótékonysági gyűjtést is szerveztek az Összefogás Rehabilitációs Központban működő Egyenlő Esélyekért Közalapítvány számára.
Január 21-én szintén a helyi művelődési ház volt a helyszíne a sorrendben második helyi bálnak, a Nefelejcs Művészeti Óvoda rendezvényének, amely szintén telt ház mellett és jó hangulatban zajlott.
A báli szezon még három eseményt tartogat az érdeklődők számára:
Január 28. szombat: Szlovák bál (művelődési ház)
Február 4. szombat: Kertbarát farsangi-jelmezes bál (művelődési ház)
Február 10. péntek: Sportbál (sportcsarnok)
Tavasszal, április 9-én vasárnap Sváb locsolóbál is lesz a művelődési házban.
Végül: a közel egy évtizedes (az egyik „legfiatalabb”) bál, a Karitász csoport rendezvénye novemberben elmaradt, így idén kivételesen tavasszal, május 20-án szombaton tartják meg.
A csömöri bálok jellegzetességeiről korábban részletesen írtunk, a cikk itt olvasható el.
 

Hozzászólások

Olvasónk jelezte, hogy a Karitász bál helyes időpontja május 20. szombat. A cikkben is ezek szerint javítottuk. A pontatlanságért elnézést kérünk! A Szerkesztőség

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.