A csömöri Balaska Márk kajakos Európa-bajnok lett!

 A mai vasárnapi kajak-kenu Európa-bajnokságon, Plovdivban a csömöri Balaska Márk, Birkás Balázzsal az oldalán, Európa-bajnoki címet szerzett.
 
 
Taroltak a magyarok a hétvégén Plovdivban, ahol a kajak-kenu Európa-bajnokságon sorra nyerték az érmeket, így a legeredményesebb csapatnak bizonyult a válogatott. Közöttük több fiatal is bizonyított, mint pl. Balaska Márk, aki junior kora ellenére, Birkás Balázzsal az oldalán, nem kis meglepetésre, végig vezetve, az orosz és a német esélyes hajót verte magabiztosan kajak 200 méteren. Rajt-cél győzelem igen ritka a sprint távon, amely egyébként olimpiai szám. Az olimpiai részvétel a cél a néhány éve Csömörön lakó Balaska Márk számára, aki két éve a helyi önkormányzat támogatását is élvezi. A Honvéd versenyzőjével az olimpiai ciklusra szóló támogatási szerződést kötött a Képviselő-testület, aki eddig maximálisan meghálálta a bizalmat. 2016-ban Csömörön az év sportolója címet is kiérdemelte. (Fotó: csomorsport.hu)
A Magyar Nemzet online tudósítása is a világversenyt záró magyar győzelem hőseinek képével jelent meg.
 

Hozzászólások

Egy kis pontosítás: A szám eddig olimpiai szám volt, de sajnos valószínű, hogy a jövőben már nem lesz az. Az eredmény viszont ugyan úgy gyönyörű, gratulálunk! A Szerkesztőség

Gratulálni szeretnék a gyözelemhez,és kitartásodhoz nem utolsó sorban a Szüleidnek is akik biztosították a lebetőséget .

Van még ennél is feljebb....: A magyar kajak-kenu sport annyira erős, hogy még egy EB-győzelem sem jelenti azt, hogy valakik utazhatnak a soron következő világbajnokságra is. Arról, hogy az augusztusi csehországi vb-n ki képviselheti a magyar színeket, most szerdán úgynevezett szétlövés döntött a két legjobb hazai páros között. Nos, ezen is diadalmaskodtak Balaska Márkék, így övék lesz a címeres mez az év legnagyobb versenyén. Lásd erről részletesen a Csömör Sport tudósítását: http://csomorsport.hu/kajak-kenu/2017-jul-19-1236/eb-gyozteskent-irany-vb

És a mai napon meglett a világbajnoki cím is Csehországban! Gratulálunk! A Szerkesztőség

Hozzászólok