Honvédelmi Irányító Törzs felügyeli az Auchant is

Az Auchan Retail Magyarország Kft. is bekerült abba a körbe, amely a veszélyhelyzetben a kormány által kiemelt fontosságúnak minősített hazai vállalatokat jelenti.
 
Az elmúlt hetekben az Auchan Retail Magyarország Kft. több alkalommal is tájékoztatta azokat az önkormányzatokat, amelyeknek településén üzletük működik, hogy cégük bekerült abba a jelenleg már több mint száz nagy hazai vállalatot tömörítő körbe, amelyet „a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján létfontosságúként azonosított és az ország működéséhez elengedhetetlenül szükségesnek tart a jelenlegi veszélyhelyzetben.” Az országban jelenleg 24 településen működik Auchan áruház.
            A csömöri üzletben is érezhetőek az utóbbi hetekben a járványüggyel kapcsolatos biztonsági intézkedések. A Határ úti bevásárló hely közel sem csak a csömöri lakosok, hanem elsősorban a kistarcsaiak, kerepesiek és a XVI. kerületiek fontos nagybevásárlási célpontja is. Több fontos higiéniai intézkedést vezettek be az üzletekben, amiknek betartására a vásárlókat is kérik. A veszélyhelyzet időszakában egy ideig fel kellett függeszteni az online vásárlást a hirtelen megnőtt igény miatt, de egy ideje ismét lehet rendelni házhoz élelmiszert és egyéb termékeket – igaz, mindezt a kapacitások függvényében. Az áruház hivatalos közleménye szerint a főváros és környéki üzletek mindenesetre kivételezettek, mert normál élelmiszer kiszállítás csak itt érhető el.
 

Hozzászólok