Nosztalgia- és felfedező séta május 1-jén

Ismét sikeres volt az 1135 lépéses lokálpatrióta akció.
 
A Csömöri Civil Egyesület másodszer hirdette meg az „1135 lépés a Pataksétányon” című közösségi eseményt. A szervezők célja, hogy felhívja a figyelmet a település múltjára, Csömör első okleveles említésének évszámára. Mindezt oly módon, hogy egyrészt egy kis sétára invitálja az érdeklődőket a falu központján végighúzódó hangulatos pataksétányon (nem mellesleg éppen a civilek kezdeményezésére alakult ki a pár éve a közkedvelt sétahely), másrészt minden alkalommal egy-egy érdekes helytörténeti érdekességet mutatnak be a kiosztott szórólapon. Múlt évben „Híres írók Csömörön”, idén „A régi csömöri strand – Új ökológiai park” címet viselte a rövid ismertető anyag.
            Most a séta végpontja is kapcsolódott a fő tematikához: a közös palacsintás, rántottás reggelit a nemrég visszaszerzett régi strandtéren fogyaszthatta el a másfél kilométert jó időben végig gyalogló kétszáz érdeklődő. A csodálatos környezet a tősgyökeres, idősebb csömörieknek igazi nosztalgikus élményeket idézett, hiszen a hatvanas években megszűnt legendás hidegvizű strandfürdő a helyi fiatalok és felnőttek igazi kulturális-közösségi központja volt. Sokan jöttek el olyanok viszont, akik csak az utóbbi években költöztek a nagyközségbe, vagy éppen fiatalként még nem láthatták a strandot – nekik új élmény volt megismerni a kitárulkozó, hatalmas fákkal borított völgyet, melynek szélén a Csömöri-patak folydogál.
            A hangulat kiváló volt, az esemény nagyon kellemes, a kezdeményezés értéket teremtő-értékre figyelmet felhívó. Reméljük, a csömöri majális ezen üde, új színfoltja megmarad a jövőben is!
(Fotó: Csömör Aktuális-Vargosz)
 

Hozzászólok